Οι Καραμανλικοί αναμένουν την εκλογική συντριβή για να ξαναπάρουν το κόμμα

Προ των πυλών η επανάσταση των Καραμανλικών. Βλέπουν την πάλαι ποτέ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη να
έχει συρρικνωθεί σε μία παρέα ολίγων ΠΟΛANιτών όπως αναφέρουν.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν αέρα συντριβής για τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Γαλάζια στελέχη του καταλογίζουν πλέον δημόσια, μεγάλες αστοχίες, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές. Τον θεωρούν προσωπικά υπεύθυνο πως δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, για τα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ που εξόργισαν την κοινωνία, αλλά και για την ανικανότητα να δώσει ανάσα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς η εμφάνισή του στη ΔΕΘ με το άδειο καλάθι μπορεί να θεωρηθεί ως φιάσκο.

Οι Καραμανλικοί και όσοι βουλευτές της ΝΔ δεν συμμερίζονται τις ακροδεξιές πολιτικές, πιστεύουν πως χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να δείξει αυτή η ΝΔ ένα κεντρώο πρόσημο, με αποτέλεσμα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την τεχνητή πόλωση. Πολλοί ακόμη πιστεύουν πως αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά θα είχε οδηγήσει τη χώρα σε χειρότερη λιτότητα από αυτή που βιώνει τώρα, αφού τα ανύπαρκτα ισόδύναμα των Ζαππείων έπληξαν την αξιοπιστία των γαλάζιων βουλευτών.

Αναμένονται εξελίξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά τις εκλογές. Κανένας εκ των δελφίνων της ΝΔ δεν θέλει να βγει μπροστά σήμερα και να χρεωθεί το εκλογικό στραπάτσο του Σαμαρά και των συνεργατών του, που μαθηματικά έρχεται.

Οι σαφείς αποστάσεις στελεχών όπως Ντόρας, Ψυχάρη, Στυλιανίδη, Τζιτζικώστα, Βλάχου, και άλλων πολλών, αποτελούν μία πρόγευση για το τι περιμένει την ηγεσία της Συγγρού.

Ανέστης Γεωργόπουλος
www.tokentro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *