ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Κόλπα των ντελιβεράδων φαγητών και ποτών προκειμένου να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πελάτες…

Οποιαδήποτε χειρωνακτική οικονομική συναλλαγή εμπεριέχει παγίδες…
έτσι και στην περίπτωση της εξόφλησης φαγητών και ποτών που ο παραλήπτης-πελάτης παραλαμβάνει μέσω της διαδικασίας του delivery χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ένα συχνό κόλπο που κάνουν οι ντελιβεράδες είναι να προσποιούνται ότι ψάχνουν για ρέστα στις τσέπες τους χωρίς να τα βρίσκουν με αποτέλεσμα να εξαναγκάζουν τον πελάτη να τους πει ότι δεν πειράζει και ότι μπορούν να τα κρατήσουν.

Κάθε ντελιβεράς οφείλει να έχει μαζί του ρέστα, ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τον πελάτη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο πελάτης να εμπιστευτεί ντελιβερά να του χαλάσει π.χ. ένα 50άρικο. Τα χρήματα μπορεί να γίνουν άφαντα και άντε μετά να βγάλει άκρη.

Επίσης, το μαγαζί οφείλει να έχει ενημερώσει τον πελάτη για το συνολικό ποσό της παραγγελίας, σε περίπτωση που αυτή πραγματοποιείται τηλεφωνικώς. Αν δεν το φροντίσει αυτό ο υπεύθυνος από το μαγαζί που διεκπεραιώνει τις παραγγελίες τηλεφωνικώς θα πρέπει να το απαιτήσει ο πελάτης. Επίσης, σημαντικό είναι ο πελάτης να έχει υπολογίσει προτού πληρώσει τον ντελιβερά τα συνολικά ρέστα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσει τον ντελιβερά να το κάνει αυτό για λογαριασμό του, γιατί τουλάχιστον 1 – 2 ευρώ θα τα κλαίει σίγουρα!

Τέλος, ο πελάτης θα πρέπει να προτιμάει τις ηλεκτρονικές παραγγελίες από τις τηλεφωνικές, ούτως ώστε να γνωρίζει σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό της παραγγελίας και την ηλεκτρονική πληρωμή εφόσον παρέχεται από το κατάστημα προκειμένου να αποφύγει να πέσει θύμα κάποιου επιτήδειου ντελιβερά. Αν η ηλεκτρονική πληρωμή δεν παρέχεται, ο πελάτης για να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα πρέπει να προσπαθεί να δίνει ακριβώς τα χρήματα της παραγγελίας στον ντελιβερά χωρίς να περιμένει κάποια ρέστα.

Υ.Γ.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν είναι όλοι οι ντελιβεράδες έτσι. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και πολύ αξιόλογοι που αν κάνουν ποτέ λάθος, σίγουρα αυτό θα είναι ανθρώπινο και θα είναι απόρροια και μόνο απροσεξίας. Σίγουρα αυτοί αξίζουν ένα πουρμπουάρ…

Πηγή: ClopYPastE.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *