Το ταξίδι για μένα είναι ηρεμιστικό


Εχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, στην καρδιά του, όμως, έχει τη Ρώμη. Ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας απολαμβάνει, όπως λέει, την ηρεμία του βουνού, γι’ αυτό επισκέπτεται συχνά τον Παρνασσό. Αισθάνεται δέος όταν πιλοτάρει αεροπλάνο και θα ήθελε να ταξιδέψει στην Disney World της Φλόριντα με τα παιδιά του…
.

…Ταξιδεύω όταν βρίσκω χρόνο για λόγους αναψυχής. Παλιότερα ταξίδευα πιο συχνά. Συνήθως το διάστημα που έχω κενό και «εκδράμω» είναι κοντά στο Πάσχα. Κάποιες φορές μάλιστα, όταν είμαι πολύ κουρασμένος, προτιμώ να πηγαίνω στο εξωτερικό για να ηρεμώ.
Οι εικόνες από την Αυστρία έχουν μείνει αξέχαστες στον Κώστα Μακεδόνα.
Οι εικόνες από την Αυστρία έχουν μείνει αξέχαστες στον Κώστα Μακεδόνα.
Μαζί με τους γονείς μου ταξιδεύαμε πολύ σε όλη την Ελλάδα. Δεν είχαμε δικό μας αυτοκίνητο και πηγαίναμε με τουριστικά λεωφορεία.
Θυμάμαι έντονα ένα ταξίδι στο Λονδίνο όταν ήμουν 20 ετών.
Μου αρέσει να ταξιδεύω με αεροπλάνο. Το αεροπλάνο μού προκαλούσε δέος και θαυμασμό από παιδί. Πέταξα πρώτη φορά όταν ήμουν 13 ετών. Από τότε που είδα τον κόσμο από ψηλά, είπα ότι πρέπει να πετάω όσο μπορώ περισσότερο. Γι’ αυτό και ασχολήθηκα επαγγελματικά. Ακόμη και μετά την περιπέτειά μου δεν σκέφτηκα ποτέ το ενδεχόμενο να μην ξαναπετάξω. Δεν υπήρχε περίπτωση να πετάξω στα σκουπίδια το όνειρο και τους κόπους μιας ζωής.
Οταν ταξιδεύω, θέλω να έχω καλή παρέα.
Θα ήθελα να γυρίσω ολόκληρο τον πλανήτη. Νομίζω ότι ο ιδανικός προορισμός για μένα είναι κάπου που δεν έχω πάει.
Αν πρέπει να αυτοπροσδιοριστώ ως ταξιδιώτης, θα έλεγα ότι είμαι εύκολος και οργανωμένος. Θέλω πριν πάω κάπου να έχω τσεκάρει τα πάντα.
Μου άρεσαν πολύ, πέρα από τα μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία που έχω μείνει κατά καιρούς λόγω της δουλειάς, τα Gasthoe­fe στη Νότια Γερμανία, στη Βαυαρία, που είναι κάτι σαν πανδοχεία, αλλά είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα.
Αγαπώ τα ταξίδια γιατί με ξεκουράζουν και αλλάζω εικόνες. Είναι ό,τι καλύτερο και για το μυαλό και για την ψυχή. Ειδικά για ανθρώπους που δουλεύουν πολύ, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αλλάζουν εικόνες είναι σημαντικό. Λειτουργεί σαν… φυσικό ηρεμιστικό. Στην καθημερινότητά μου είμαι σε διαρκή κίνηση και δεν μπορώ να κάνω διακοπές κάπου ξαπλωμένος όλη μέρα. Θα τρελαθώ. Θέλω το ταξίδι μου να έχει περιπέτεια, δράση.
Συνήθως δεν έχω άγχος πριν από ένα ταξίδι. Από πριν κιόλας αρχίζω και το χαίρομαι.
Θέλω να πάω στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στις Σκανδιναβικές χώρες και στη Λατινική Αμερική.
Τα ταξίδια είναι μέσο ξεκούρασης και απορρόφησης ενέργειας.
Το καλοκαίρι είναι υπέροχα στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ η Κρήτη.
Ιδανικός ταξιδευτής είναι εκείνος που δεν παύει να ονειρεύεται ταξίδια.
Αγαπημένο μου στέκι στη Ρώμη είναι το εστιατόριο «Nino» στην Piazza di Spagna. Επίσης, μου άρεσε το εστιατόριο «Piccolo Abruzzo» γιατί είχε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
Θα μου μείνουν για πάντα
Αυστρία
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι που κάναμε με τη γυναίκα μου και ένα φιλικό μας ζευγάρι σε Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία. Το είχαμε οργανώσει καιρό πριν και κράτησε δύο εβδομάδες. Πήγαμε οδικώς μέχρι την Πάτρα, μετά με πλοίο στην Αγκόνα και συνεχίσαμε μέχρι τη Βόρεια Ιταλία, την Αυστρία και τη Βαυαρία. Ηταν υπέροχο ταξίδι. Οι εικόνες που έχω δεν ξεχνιούνται με τίποτα.
Ρώμη
Το καλύτερο μέρος που βρέθηκα ποτέ είναι η Ρώμη. Μου αρέσει πολύ αυτή η πόλη, είναι ένα κομψοτέχνημα και την έχω επισκεφτεί πάνω από δέκα φορές.
Φλόριντα
Θέλω να ξαναπάω στη Ρώμη. Επίσης, θα ήθελα να βρεθώ στο Ορλάντο στη Φλόριντα, αλλά με τα παιδιά μου αυτήν τη φορά. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν τεράστιο παιδότοπο, γιατί εκεί βρίσκεται η Disney World και πολλά πάρκα διασκέδασης.
Κλάρα Γενιτσαριώτη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *