Η Αληστος Μνήμη


Ημέρα μνήμης , περίσκεψης και πολλών ερωτηματικών περισσότερο σήμερα παρά θρησκευτική εορτή. Μια βαθειά κατάδυση στο ιστορικό παρελθόν είναι απαραίτητη να μας θυμίσει τον βίο και την πολιτεία των «Αγίων» Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Φλάβιος Κωσταντίνος βασίλεψε στη Νέα Ρώμη ( Κατ ευφημισμόν Βυζάντιο) την οποία μετονόμασε σε Κων/πολη ως γνωστόν. Τα προσωνύμια ‘Μέγας’ και ‘ Άγιος’ του προσκολλήθηκαν από τον εν εξουσία Χριστιανισμό μετά τον θάνατό του.

Τα ‘έργα και οι ημέρες’ του βαρύνονται με φρικώδη εγκλήματα σε βάρος του ανθρώπινου είδους και της οικογενείας του.
Με μεθοδευμένες ενέργειες και μηχανορραφίες και σε συνεργασία με την….
.

‘Αγία’ και μάνα του Ελένη ,μετά την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας εξετελέσθη το ξεκαθάρισμα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο θεάρεστος βίος του Αγίου έμελε να περιλαμβάνει την φρικώδη δολοφονία της Σύριας γυναίκας του με ΖΕΜΑΤΙΣΜΟ με καυτό λάδι στην μπανιέρα, τον ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ του υιού του στα δημόσια λουτρά και τον ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ του γαμπρού του.

Η Ελένη ανακηρύσσεται Αγία από την ομοφωνία απόψεων του τότε κλήρου, ως φερόμενη να ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό. Σε μία εποχή όπου οι σταυροί καίγονταν ως μολυσμένοι…. Η ‘εύρεση’ του σταυρού είναι προφανές ότι αποτελεί το νομιμοποιητικό περίβλημα της εκστρατείας στους Αγίους τόπους, της καταλήστευσης θησαυρών και της ανθρωποσφαγής χιλιάδων χριστιανών και μη από «Βυζαντινούς» αυτοκράτορες «ελέω Θεού κεχρισμένους».

Τυπική περίπτωση σχιζοειδούς χαρακτήρα ο Κωνσταντίνος υποστήρηξε κατά το δοκούν τον Χριστιανισμό , ενώ ταυτόχρονα υπήρξε φανατικός ηλιολάτρης και παγανιστής.

Βαπτίσθηκε Χριστιανός ακούσια στο κρεβάτι του θανάτου πριν ξεψυχήσει.

Τα ερωτηματικά για τα κριτήρια της αγιοποίησης παραμένουν

By Chris S.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *