Επιστολή προς Τζέφρυ, Μπακογιάννενα και Καρά Τζαφέρ


Γράφει ο gpanouts

Προς όλους τους προδότες που ψήφισαν χθες υπέρ και μάλιστα είχαν το θράσος να μας το θέσουν ως δίλημα, ή ψηφίζουμε το νομοσχέδιο στήριξης από ΔΝΤ-ΕΕ ή πτωχεύουμε, δυστυχώς η αγορά τους διαψεύδει περίτρανα και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα . Η αγορά ποτέ δεν κάνει λάθος γιατί σε αυτήν υπάρχουν όλες οι τάσεις και όλα τα κεφάλαια του κόσμου . Σε αυτήν συμμετέχουν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς αναλυτές και όλες τις τράπεζες μέχρι τον τελευταίο μικροεπενδυτή στην άλλη άκρη του κόσμου . Σήμερα λοιπόν το spread έφτασε στο 1600 για τα τριετή ομόλογα . Δηλαδή οι θεσμικοί επενδυτές και οι κατ ουσίαν δανειστές μας, πουλάνε τα χρεόγραφα του Ελληνικού Δημοσίου με περίπου 20% ετήσια απόδοση, δηλαδή περίπου 60% σε τρία χρόνια ! Τα πουλάνε και κανείς δεν τα αγοράζει παρότι ξέρουν ότι η Ελλάδα θα ζχρηματοδοτηθεί με 130 δις τα επόμενα 2 χρόνια .
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ; Ότι θεωρούν βέβαιη την…..
.

χρεοκοπία της Ελλάδας παρά τα μέτρα και το σχέδιο στήριξης . Μάλιστα με την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης θα βρεθούμε σε πολύ δυσμενέστερη θέση παρά τις θυσίες και τα κοινωνικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός . Είναι βέβαιο ότι το Δημόσιο χρέος τα επόμενα δύο χρόνια θα εκτοξευτεί στο 150% επί του ΑΕΠ αν όλα πάνε με βάση το σχέδιο, γιατί πέρα από τα ελείματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την βαριά ύφεση με ποσοστιαία μείωση του ΑΕΠ 4% κατά τις αισιόδοξες προβλέψεις του κ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στην κατάρτιση του προϋπολογισμού υπολόγισε την ύφεση στο 0,5% . Εύκολα μπορεί να εκτιμήσει κάποιος ότι το νομασχέδιο στήριξης δεν πρόκειται να φτάσει μέχρι τέλους γιατί όλα τα στοιχεία που παρουσιάσαμε είναι υπεραισιόδοξα . Επίσης από την πρώτη μέρα της ψήφισης του τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας έχουν αλλάξει προς το χειρότερο ύστερα από την έικόνα που είδε όλος ο πλανήτης . Ακόμα και αν φτάσει μέχρι τέλους η στήριξη αυτή πάλι θα είμαστε σε δυσμενέστερη θέση από σήμερα . Για τις κοινωνικές επιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος .
Ας ευχηθούμε να σταματήσει αυτή η πορεία το συντομότερο δυνατόν και να χαραχτεί μια νέα αναπτυξιακή πολιτική ώστε ο Έλληνας να βρεθεί στην θέση που του αξίζει . Ο Έλληνας οφείλει να αποκτήσει όραμα και να πάψει ο ίδιος να υποτιμάει τον εαυτό του και τον τόπο του . Αρκετά τον υποτίμησε η πολιτική του ηγεσία, ειδικά η τελευταία που τον παραπλάνησε με το ” … λεφτά υπάρχουν ! … ” . Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την κατρακύλα .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *