Δήλωση της Ρένας Δούρου,

μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής, 
σχετικά με τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των Ν. Σαρκοζί και Α. Μέρκελ:

“Τα τρία συμπεράσματα που προκύπτουν από το χθεσινό κοινό υπουργικό συμβούλιο Γαλλίας και Γερμανίας στο Παρίσι, αποτελούν κακά νέα για την
Ευρώπη της ανάπτυξης, της………
απασχόλησης και της αλληλεγγύης. Και τούτο
γιατί αφορούν στη συνέχιση της θεσμοποιημένης πλέον πολιτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, στην εκβιαστική στάση έναντι της Ελλάδας και στην πλήρη υποταγή του Παρισιού στο μοντέλο του Βερολίνου.

Καταρχήν λοιπόν οι ηγέτες της γερμανικής και γαλλικής Δεξιάς επέμειναν
στην ανάγκη τήρησης του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, προσθέτοντας, φραστικά και μόνο, τη στήριξη της ανάπτυξης, χωρίς την εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων. Αντιθέτως, η κ. Μέρκελ εξήρε το γερμανικό μοντέλο ευέλικτης εργασίας…

Δεύτερον: οι δύο ηγέτες συνέχισαν την άσκηση ασφυκτικής πίεσης στην
Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, δίνοντας τούτη τη φορά νέα μορφή στην πίεση τους. Ζήτησαν έτσι προκλητικά να διαχειρίζονται οι ίδιοι, μέσω ειδικού λογαριασμού, τα έσοδα της Ελλάδας για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους!

Η τρίτη κακή είδηση για τους ευρωπαίους πολίτες έχει να κάνει με την πλήρη υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου από τον Νικολά Σαρκοζί που έκανε λόγο για την ‘αναγκαιότητα σύγκλισης’, τονίζοντας ότι η Γαλλία ‘δεν αντιγράφει’ τη Γερμανία αλλά ‘εμπνέεται από ένα μοντέλο που λειτουργεί’.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για τρία συστατικά που οδηγούν στον ίδιο στόχο: τη γενικευμένη λιτότητα, την επιβολή του γερμανικού μοντέλου και τη χρεοκοπία της ελληνικής κοινωνίας”.

7/2/2012
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *