Ο Σαμαράς ακύρωσε τα “σενάρια”

Με βαρυσήμαντο άρθρο του στη «Real News», ο Αντώνης Σαμαράς βάζει τέλος στα σενάρια… παρέκκλισης από τους θεσμούς, και ξεκαθαρίζει ότι η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών δεν μπορεί να υπερβεί τα μέσα Απριλίου, που είναι και ο εορτασμός του φετινού Πάσχα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει …….
συγκεκριμένη αποστολή και περιεχόμενο, πέραν των οποίων δεν μπορεί να κινηθεί. Σπεύδει μάλιστα να επισημάνει ότι τυχόν «εκτροπή» στο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των δράσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, θα οφείλεται είτε σε δραματικές εξελίξεις με το θέμα του PSI, είτε σε συνειδητή κωλυσιεργία από την πλευρά εκείνων που έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, για λογαριασμό της χώρας.

«Τίποτα λιγότερο δεν αρκεί, τίποτα περισσότερο δεν χρειάζεται. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί, με νωπή εντολή και με ισχυρή νομιμοποίηση να κάνει τις μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ελλάδα, να διαπραγματευτεί τις μεγάλες αλλαγές ώστε να υπάρξει ανάκαμψη, και να δουλέψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα, αφήνει εκτεθειμένο το Μέγαρο Μαξίμου, που υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σχολιάζοντας ότι «είχαμε προσδιορίσει όλοι μαζί, ως καταληκτική ημερομηνία, τη 19η Φεβρουαρίου».

Και προσθέτει ότι από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, θα εξαρτηθεί το αν οι εκλογές θα διεξαχθούν λίγο νωρίτερα, ή μερικές εβδομάδες αργότερα.

www.statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *