ΣΥΡΙΖΑ:Κυβερνητικός τραγέλαφος…

Για “σήριαλ” του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που έχει εξελιχθεί σε “κυβερνητικό τραγέλαφο” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του…

“Το σήριαλ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει εξελιχθεί σε κυβερνητικό τραγέλαφο, με τις ξεχωριστές προτάσεις νόμου να παίζουν το ρόλο φύλλου συκής που θα καλύψει τα στρατηγικά αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της μνημονιακής συμμαχίας. Οι συνεχιζόμενες, όμως, παλινωδίες και το παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων των τριών κομμάτων όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει το κυβερνητικό ναυάγιο, αλλά το αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό”, τονίζει συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

“Η ΝΔ ενταφίασε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο υπό τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής και καταθέτει μια προσχηματική πρόταση νόμου που και ανεπαρκής είναι αλλά και εξόχως προβληματική ως προς το περιεχόμενό της. Στην πραγματικότητα, οι συμπληρώσεις της νομοθεσίας του 1979 από τη ΝΔ όχι μόνο δεν κλείνουν τις γέφυρες με τη Χρυσή Αυγή, αλλά τις κρατούν ορθάνοιχτες. Είναι ξεκάθαρο ότι η ακροδεξιά ιδεολογική μετατόπιση της ΝΔ δεν αφήνει περιθώρια για το όποιο δείγμα αληθινής κυβερνητικής βούλησης υπεράσπισης της δημοκρατίας και πάταξης του ρατσισμού”, επισημαίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στην επιστολή-απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στον Νάνο Βαλαωρίτη, λέγοντας ότι “αποδεικνύει του λόγου το αληθές”. “Η έμμεση υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων και οι αναφορές στη «λαθρομετανάστευση» ως αιτία της ανόδου του ναζισμού, μπορεί να ενώνει την ακροδεξιά πολυκατοικία, αλλά σίγουρα δεν «ενώνει τον ελληνικό λαό», όπως προκλητικά διακηρύσσει ο πρωθυπουργός”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, προσθέτει, “έχουν μετατραπεί σε μνημονιακούς δορυφόρους μιας επί της ουσίας μονοκομματικής κυβέρνησης”. “Η προσήλωσή τους στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου δεν τους αφήνει κανένα ουσιαστικό περιθώριο έμπρακτης διαφοροποίησης. Η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης νόμου από την πλευρά τους δεν άρει το στρατηγικό τους αδιέξοδο. Τους χωρίζει από τη ΝΔ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά τους ενώνει το αντικοινωνικό μνημόνιο”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *