Θ.Πάγκαλος: “Το σημερινό ΠΑΣΟΚ ανήκει στην ιστορία και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει…ψυχανάλυση”

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του ως κόμμα» σημείωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη ανήμερα των 40 ετών από την ίδρυσή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «τα κόμματα δεν είναι αιώνια. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε ορισμένα πολύ βασικά πράγματα, πέτυχε την συμφιλίωση μετά τον εμφύλιο πόλεμο, την απελευθέρωση των γυναικών, επήλθε ισορροπία στην επαρχία, βελτιώθηκε η παιδεία και η υγεία, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας δαπανηρός δημόσιος τομέας τον οποίο πληρώνουμε και σήμερα».

Ως προς τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε ότι δεν ενδιαφέρεται να παραβρεθεί σε αυτές, καθώς το «σημερινό ΠΑΣΟΚ ανήκει στην ιστορία και πρέπει να δημιουργηθεί κάτι νέο». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «χώρος δεν σηκώνει άλλον ηγέτη, πρέπει να κατέβουμε, τόνισε σε ένα συνέδριο με ιδέες».

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου σημείωσε ότι επρόκειτο για ένα κόμμα το οποίο κινούνταν εκτός του κείμενου θεσμικού πλαισίου και τώρα επιχειρεί να εναρμονιστεί με αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι ένα κόμμα με το οποίο δεν βγάζει άκρη και χρειάζεται ψυχανάλυση». «Από τη μία θέτουν θέμα ορκωμοσίας και από την άλλη πηγαίνει στο Άγιο Όρος» τόνισε προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Πάγκαλος.

Τέλος αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ μίας υποψηφιότητας που να ικανοποιεί και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένα ονόματα.

«Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι για το αξίωμα αυτό» αρκέστηκε να πει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *