Η «Ελλήνων Πολιτεία» στηρίζει την κυβέρνηση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η γερμανική κυβέρνηση, λόγω της απαίτησης της χώρας μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, περνάει σε θέση άμυνας απέναντι στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 70 περίπου χρόνια, που βρέθηκε μια ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται η χώρα μας, μετά την κατοχή της και την καταστροφή της από την Γερμανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Η Ελλάδα διεκδικεί σήμερα για πρώτη φορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, γιατί πρώτη φορά έχει μια κυβέρνηση που οι Γερμανοί δεν την έχουν στο χέρι.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 14 περίπου χρόνια που η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που αποφασίζει και κυβερνάει με βάση την λαϊκή εντολή και όχι βάσει ντιρεκτίβων, e-mails και φαξ των ευρωπαίων εταίρων μας.

Το παιχνίδι αλλάζει. Η Γερμανία δεν έχει πια το πάνω χέρι και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Τώρα είναι σειρά μας να βάλουμε ένα Μνημόνιο στην Γερμανία. Έτσι απλά.

Αφού ο ελληνικός λαός επέλεξε ν’ απαλλαγεί από τους ξεπουλημένους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους, είναι καιρός να διεκδικήσει όσα της ανήκουν.

Η «Ελλήνων Πολιτεία» στηρίζει την κυβέρνηση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ για να μην κάνουμε το λάθος να ταυτίσουμε την γερμανική κυβέρνηση με τους γερμανούς πολίτες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς φίλους και συμμάχους στην Γερμανία. Άλλο οι κυβερνήσεις, άλλο οι πολίτες.

Πέτρος Σταθακόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου
«Ελλήνων Πολιτεία»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *