Και διαδήλωση μεταναστών στη Λαμπεντούσα

Διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο της Λαμπεντούσα, στην Βία Ρόμα, οργάνωσαν χίλιοι περίπου μετανάστες από την Τυνησία και κατέληξαν στο λιμάνι φωνάζοντας «Σικελία, Σικελία». Ο έλεγχος παραλίγο να χαθεί, με κίνδυνο να ξεσπάσουν ταραχές σε όλο το νησί, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψύχραιμη μεσολάβηση ενός καραμπινιέρου. Με την βοήθεια διερμηνέα, κατάφερε να ηρεμήσει το έξαλλο πλήθος, ζητώντας τους να κάνουν λίγες μέρες υπομονή μέχρι να απομακρυνθούν από το νησί και δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν…
θα επιστρέψουν στην Τυνησία.

«Ήλθαμε για να μείνουμε», φώναζαν οι μετανάστες. «Μένουμε στον λόφο της ντροπής και κοιμόμαστε εκεί που δεν θα βάζατε ούτε τα σκυλιά σας»! Η μεταφορά, όμως, των χιλιάδων μεταναστών σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες έχει εξελιχθεί σε τιτάνια προσπάθεια και έχει προκαλέσει συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Τα επεισόδια που ξέσπασαν μέσα στη Βουλή, τόσο εξαιτίας της κατάστασης με τους μετανάστες όσο και κατά την συζήτηση του νόμου για την γρήγορη παραγραφή, προκάλεσαν την παρέμβαση του Ιταλού Προέδρου Ναπολιτάνο, που επί δύο ημέρες συναντάται με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων σε Βουλή και Γερουσία.

Είχαν προηγηθεί δύο ημέρες ντροπής και απόλυτης κοινοβουλευτικής παράλυσης με κραυγές, ύβρεις, φραστικές επιθέσεις και προσβλητικές χειρονομίες. Πρωταγωνιστής των επεισοδίων ο υπουργός Λα Ρούσσα, που επετέθη στον Πρόεδρο της Βουλής Φίνι και αναμένεται να περάσει από πειθαρχικό. Σε άλλη στιγμή, ο Φίνι δέχθηκε στο κεφάλι μια εφημερίδα που εκτόξευσε εναντίον του ένας βουλευτής του Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος, ενώ ο υπουργός Αλφάνο πέταξε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης την κάρτα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές για να ψηφίζουν.

Ως αποτέλεσμα, ο κόσμος περίμενε βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης κατά την έξοδό τους από το κοινοβούλιο, πετώντας τους κέρματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε σε όλους πως δεν θα ανεχθεί να λειτουργεί το κοινοβούλιο με τρόπο που το απαξιώνει στα μάτια του λαού.

http://www.elzoni.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ;;;;11/52;

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΙΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΟΤΑΝ Η ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τότε να φέρουμε και εδώ μερικούς, φίλε 10.28. Πάντως εδώ κολλάει το δώσε θάρρος στον λαθρο-"χωριάτη", να σ' ανέβει στο κρεβάτι.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ Η ΜΑΦΙΑ…

    ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΕΛΙΟ,ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΘΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ? ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ? ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ -ΠΙΩ—ΠΑΡΑ ΠΗΡΑΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ–ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΤΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ –ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ-ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ??

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *