Σε αδιέξοδο η Ιταλία – Ο Μπερλουσκόνι προσκαλεί, ο Μπερσάνι αρνείται και ο Γκρίλο…

Μετά το πρώτο «σοκ» των αποτελεσμ των των ιταλικών εκλογών, οι πολιτικοί στην Ιταλία έρχονται τώρα να βρουν

μία λύση στο αδιέξοδο που προέκυψε.

Μπερσάνι, Μπερλουσκόνι και ο αμφιλεγόμενος Γκρίλο κονταροχτυπήθηκαν και ήρθαν πολύ κοντά σε ποσοστά. Τόσο κοντά που οι πρώτες εκτιμήσεις λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδεολογικές τους διαφορές πρόκριναν το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών.

Την ίδια ώρα Βρυξέλλες και Βερολίνο βλέποντας το πρόβλημα έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την Ρώμη επισημαίνοντας πως η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα και θα πρέπει γρήγορα να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα.

Ο Πιερλουϊτζι Μπερσάνι, που είδε ότι η εύκολη νίκη του στις δημοσκοπήσεις μετατράπηκε σε παρολίγο πρωτιά, κρατά μικρό καλάθι και εμφανίστηκε αυτοκριτικός. Ανέφερε δε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι εάν δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι μία χώρα θα κυβερνηθεί τότε δεν μπορείς να πεις ότι κέρδισες» και συνέχισε: «Αυτές οι εκλογές μας έχουν δώσει μία μεγαλύτερη ευθύνη: είμαστε ο συνασπισμός της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ο μεγαλύτερος στην Γερουσία».

Αντίθετα είπε «όχι» στην προσφορά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές. Τα περιθώρια, λοιπόν, στενεύουν για τον Μπερσάνι, καθώς αναμένεται να αναλάβει τη δύσκολη προσπάθεια δημιουργίας «μεγάλου συνασπισμού», είτε με τον άσπονδο εχθρό του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι είτε με τον κωμικό Μπέπε Γκρίλο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ανοικτός σε συμμαχία με την κεντροαριστερά με την εξής δήλωση: «Η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, πρέπει να αντιδράσουμε».

Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των εκλογών Μπέπε Γκρίλο αποκάλυψε ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε στηρίξει τις πολιτικές που προωθεί το κόμμα του, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο να εισέλθει σε έναν τυπικό συνασπισμό. «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για συμμαχίες. Το σύστημα έχει ήδη πέσει», είπε ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. – See more at: http://www.koolnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *