Παρτηδαμόλ αγωγή κατά της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης


H παρτηδίνη (Partidini) είναι ουσία που εγκρίθηκε ως συμπληρωματική θεραπεία στην όλη αγωγή κατά της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης (κοινωνική ευαισθησία, ενδιαφέρον για τα κοινά, αυξημένη συνειδητότητα), σε ασθενείς με δείκτη μάζας εγκεφαλικού λίπους μεγαλύτερο από 30kg/m2. Στη συνήθη δοσολογία αναφέρεται ότι προκαλεί απώλεια ευαισθησίας της τάξης του 10%. Στην Eλλάδα κυκλοφορεί ως πατέντα από εργαστήριο σε εργαστήριο επί τουλάχιστον 35 έτη.
Tα φαρμακολογικά χαρακτηριστικά (τρόπος δράσης, παρενέργειες, αντενδείξεις, αποτελεσματικότητα) της παρτηδίνης έχουν εξεταστεί σε αρκετές μελέτες, αναμένεται όμως να διευκρινισθούν περαιτέρω αφού γίνουν ενδελεχείς εξετάσεις επί του πληθυσμού της Ελλάδας. Ακόμη και μετά την έγκριση του φαρμάκου παγκοσμίως, αναφέρεται ότι δεν…..
.

συνιστάται η χρήση του για περισσότερο από μία πενταετία, διότι τα αποτελέσματα στον Ελλαδικό χώρο είναι πλέον εμφανή, ενώ συνιστάται η διακοπή του όταν το αποτέλεσμα κρίνεται ιδιαζόντως επικίνδυνο (π.χ. απώλεια ευαισθησίας >5kg σε 3 μήνες).

Ως μηχανισμός δράσης της παρτηδίνης αναφέρεται η αναστολή της επαναπρόσληψης (reuptake) της νοιαζομαιγιατονδιπλανίνης και δεσεγραφωσταρχιδιανίνης κατά πρώτο λόγο και της θαγινωοκαλυτεροςτουχωριουκαιθασαςγαμησωολουςδίνης σε ελάσσονα βαθμό από τα εγκεφαλικά κύτταρα, που οδηγεί σε αύξηση του αισθήματος σταρχιδισμού και μείωση του φαινομένου της ελάττωσης ρυθμού του βασικού ενδιαφέροντας για οτιδήποτε άλλο πέραν του εαυτούλη μας, που παρατηρείται κατά την απώλεια συλλογικότητας.

Οι συχνότερες παρενέργειες της παρτηδίνης είναι το εκβιάζειν το συνάνθρωπό σου χωρίς έλεος, η απόλυτη αδιαφορία, και δυσκοιλιότητα. Συχνές επίσης θεωρούνται η βραδυκαρδία και το στέγνωμα των οφθαλμών.

Στις αντενδείξεις του φαρμάκου περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων, η εγκατεστημένη αρτηριοσκλήρωση, η ψυχική ανεπάρκεια, η αποφρακτική συναισθημάτων αρτηριοπάθεια, ψυχικές αρρυθμίες και παθήσεις των εγκεφαλικών αγγείων λόγω αυξημένης ποσότητας εγκεφαλικού λίπους.

http://amelielaw.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *