Οι “καραμανλικοί” βουλευτές κρύβονται πίσω από την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ για το ΠΑΣΟΚ

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και μέλος της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας  σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως: ««Πρώτον δεν ήμουν παρών στην Επιτροπή το χρονικό διάστημα που
συζητήθηκε η πρόταση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούσε στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα  Γεωργίου και επομένως δεν συμμετείχα στη συζήτηση και στην ψηφοφορία.

Δεύτερον όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αναστάσιο Νεράντζη,  η σχετική απόφαση της επιτροπής δεν έχει ακόμα συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.  Τρίτον από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται  φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και  για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.»

Πάντως, πέραν των πολιτικών τριβών που προκαλούν τα στατιστικά της οικονομίας και ο αμφιλεγόμενος Αν. Γεωργίου, ορισμένα σημεία του σχεδίου απόφασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκαλούν προβληματισμό.

Αυτό γιατί τα παρόντα μέλη της δεν αποφάσισαν τελικά να καταδικάσουν πολιτικά τον προϊστάμενο της ΕΛΣΤΑΤ αλλά να συντάξουν μια ιρανικού τύπου ανακοίνωση που να «υπομιμνήσκει» – όπως είπε ο πρόεδρός της Αναστάσιος Νεράτζης – «την αδυναμία και την απαγόρευση ασκήσεως κριτικής σε αποφάσεις καθ πράξεις της δικαιοσύνης, ιδιαιτέρως εκ μέρους εκείνων που ηγούνται διαφόρων αρχών»!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *