Τα οφέλη της κουρκούμης στην υγεία μας

Η κουρκούμη ή κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό, χρώματος πορτοκαλί που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Χρησιμοποιείτε επίσης στην…

παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση των φλεγμονών και των μολύνσεων εσωτερικά και εξωτερικά στο σώμα.

Γνωστή ως και χρυσόριζα, το μπαχαρικό αυτό έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Μερικά από αυτά αναφέρονται και σε πρόσφατο δημοσίευμα του Mother Nature Network.

Ασπίδα κατά του καρκίνου
Επιστήμονες του UCLA University ανακάλυψαν πρόσφατα πως η κουρκουμίνη, – βασικό συστατικό της κουρκούμης – μπλοκαρει ένα ένζυμο που έχει βρεθεί ότι είναι υπεύθυνο για διάφορους τύπους καρκίνου στο κεφάλι και το λαιμό.

Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
Το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Μέριλαντ τονίζει ότι οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κουρκούμης καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο, μειώνοντας ή εμποδίζοντας τη δράση τους.

Σύμφωνα με μελέτες πάνω σε τρωκτικά, η κουρκούμη φαίνεται ότι βοηθά στην πρόληψη ή αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου, όπως του προστάτη, του δέρματος και του παχέους εντέρου.

Ισχυρό αντιφλεγμονώδες
«Η κουρκούμη είναι ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν», δήλωσε ο Dr. Randy J. Horwitz, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Arizona Center for Integrative Medicine και βοηθός καθηγητή στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Ο καθηγητής ολοκλήρωσε λέγοντας πως μία έρευνα που διεξήχθη το 2006 (πάλι σε τρωκτικά) έδειξε πως η κουρκούμη καταπολεμά τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

http://neaigias.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *