Η χάρτινη συσκευασία του Γάλακτος.

Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία…
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει…
καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

SOTIRIADIS KONSTANTINOS

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

  1. O ΠΑΙΧΤΗΣ

    Εμενα παντως το γαλατακι μια χαρα μου φαινετε,γιατι πινω και πολυ…Το μονο προβλημα που εντοπιζω ειναι οτι μαλλον εχει ποσοτητες νερου μεσα….

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Φιλε Γιωργο δεν ρισκαρουν να το κανουν διοτι εστω και λιγο να εχει αρχισει η ζυμωση χαλαει ολοκληρη η παρτιδα.Οποια νοικοκυρα και να ρωτησεις θα σου πει πως μολις ζεσταθει το αλοιωμενο γαλα κοβει
    Ας το λειξουμε λοιπον το θεμα.
    Δινετε αφοβα στα παιδια σας ελληνικο γαλα
    ΠΠΟΣΟΧΗ στα εισαγωμενα γιατι γινεται αλλογιστη χρηση αντιβιωτικων στα ζωα και περνουν ολα στο γαλα.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Απογαλακτιστήτε! Η μεγαλύτερη ανωμαλία στη φύση είναι να πίνεις γάλα μετά την νηπιακή ηλικία.

    Reply
  4. ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΑΚΟΜΗ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΣΤΕΡΙΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝΕ ΣΕ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Τα σοκολατουχα γαλατα ειναι απαχα το λιπος τους αφαιρειτε για την παρασκευη βουτυρου και στη συνεχεια γινεται προσθηκη ζαχαρης και κακαου
    Τα επιστρεφομενα αχρηστευονται

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΑ ΤΥΠΟΥ ΜΙΛΚ@ ΓΙΑ ΜΙΛΉΣΤΕ

    Reply
  7. ΦΑΣΙΣΤΑΣ

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…….
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑ,ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ……..

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Επίσης, θέλω να προσθέσω ότι τα γάλατα τα οποία επιστρέφουν στις Γαλακτοβιομηχανίες από τα super markets πηγαίνουν για ζωοτροφές, μια αρκετά επικερδής επιχείρηση…………

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Φίλε μου δυστυχώς είσαι απληροφόρητος. Αυτό το σχόλιο έχει βγει και παλιότερα σε άλλο blog και επίσης το στέλναν με e-mail.
    Ο αριθμός που βλέπεις κάτω από το μπουκάλι δεν έχει καμιά σχέση με την παστερίωση. Ο αριθμός αυτός βοηθάει τους Τεχνικούς και γενικά το πρωσοπικό να γνωρίζουν από ποια μηχανή έχει βγει το συγκεκριμένο κουτί, για καλύτερο έλεγχο της συσκευασίας του. Είμαι τεχνικός σε γαλακτοβιομηχανία και το γνωρίζω αυτό που λέω.
    Είναι κρίμα να πανικοβάλεται ο κόσμος με την άγνοια κάποιων, αν όχι την ανευθηνότητα τους να βγαίνουν και να γράφουν τέτοια πράγματα.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Το συγκεκριμενο αρθρο κυκλοφορησε στο διαδικτιο και πριν απο καιρο προβληματιστηκα και 'γω γιατι εχω μικρα παιδια ετσι επικοινωνησα αμεσα με τον πατερα μου που ζει και εργαζεται σε αλλο νομο σαν αστυκτηνιατρος και μου εδωσε τις απαιτουμενες εξηγησεις μιας και εποπτευει δυο ελληνικες γαλακτοβιομηχανιες.
    Οσο για τις ξενες δεν ηταν σε θεση να ξερει
    Πινετε συνεπως αφοβα ελληνικο γαλα. 1.22

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Δεν χρειάζεται να είσαι μεγαλοστέλεχος, απλά να έχεις λίγο μυαλό να σκεπτεσαι. Αν γινόταν αυτό θα το γράφανε πάνω στις συσκευασίες; Δεν είναι τόσο χαζοί. Έχω εργαστεί σε δύο μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, στη Δ/νση παραγωγής, απλός υπάλληλος και σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμβαίνει αυτό.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    εντάξει, μπορεί να είναι μούφα, αλλά γιατί να πιστέψω κάποιον που δουλεύει σε γαλακτοβιομηχανία και πληρώνεται από αυτήν? Θα την υποστηρίξει ούτως ή άλλως!
    Για να μη μπω στην ερώτηση "σε τι θέση ακριβώς δουλέυετε στην γαλακτοβιομηχανία? μεγαλοστέλεχος πωλήσεων μήπως?"

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Μα, πόοοσο μαλάκες θεέ μου. Ρε καραγκιοζάκια καλά σας λέει, τι πανικοβάλετε τον κόσμο; απο την ώρα που το είδα το έκανα προώθηση σε δεκαπέντε άτομα και τώρα ξαναμπάινω και βλέπω ότι είναι μούφα.
    Ότι μαλακία νά΄ ναι ανεβαίνει εδώ μου φαίνεται. Σιχτίρ.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ρε μαλακες ασχετοι τι πανικοβαλετε το κοσμακι αμα δεν γνωριζετε?
    ΥΓ 1.22 1,45 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ 1:22ΜΜ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Φιλε μου κανεις λαθος
    τα επιστρεφομενα γαλατα εαν ειναι καλα χρησιμοποιουνται για αποβουτηρωση
    Αυτο το νουμερο ειναι κωδικος παρτιδας
    τα χαλασμενα συνηθως τα παιρνουν κτηνοτροφοι πχ
    χοιροτροφοι για να αναμιξουν τα πιτουρα που ταιζουν τα ζωα
    Για την Ελλαδα ειμαι 100% σιγουρη ο πατερας μου ειναι αστυκτηνιατρος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *