Πάγκαλος: Αυτό είναι το κόμμα που ψήφισα και θα ξαναψηφίσω …

«Εγώ δεν ανήκω πια στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, για τον πολύ απλό λόγο ότι θεωρώ πως ο χώρος του…
ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να ανήκω σε κάτι που δεν υπάρχει.

Στις τελευταίες εκλογές, καταναγκασμένος μπροστά σε αυτή τη διαπίστωση την οποία έκανα και μη θέλοντας να πάρω θέση πάνω στο κορυφαίο δίλημμα ποιος είναι χειρότερος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ή ο Γιώργος Παπανδρέου, ψήφισα Ν.Δ. και αυτό θα ξανακάνω, αν δεν υπάρχει άλλη λύση», σημείωσε μιλώντας στο Βήμα fm σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Έχω διαπιστώσει και το έχω γράψει, ότι στο χώρο του κέντρου υπάρχει σαφώς ένας χώρος που ζητάει να εκφραστεί. Πρέπει να είναι κάποιος, δεν μπορεί να είμαι εγώ, γιατί είμαι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό το πράγμα. Κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία, αυτός που θα την πάρει και θα πείσει, θα είναι η πολιτική φυσιογνωμία του μέλλοντος», ανέφερε.

O κ. Παγκαλος ερωτώμενος για τον Γιάννη Βαρουφάκη σημείωσε, «ο Βαρουφάκης ακολούθησε μια μόδα, η οποία ήταν ευρύτερα διαδεδομένη σε διάφορα προάστια της Δυτικής Αθήνας, όπου αγοράζω τα πουκάμισά μου. Συγκεκριμένα τα αγοράζω από το Μπουρνάζι και κατασκευάζονται στο Αιγάλεω. Κι αυτό το λέω για να κατοχυρώσω ότι ο Βαρουφάκης, παρά τους γάμους που έχει κάνει και τις κατοικίες που έχει και κάποια περιπλάνηση σε διάφορα ξένα πανεπιστήμια, κατά βάθος είναι λαϊκό παιδί και αυτό το δείχνει με διάφορες φάσεις. Π.χ. να κινείσαι πάντα με τα χέρια στην τσέπη.

Αναφερόμενος στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και την ΕΡΤ ανέφερε ότι «υπάρχει κάτι το οποίο είναι πάγιο πρόβλημα της νομιμότητας στη χώρα μας και της ισονομίας. Είναι η παράνομη δραστηριότητα οργανωμένων μειοψηφιών που ανήκουν κυρίως στην άκρα αριστερά και στην άκρα δεξιά. Δεν είναι φασίστες ή κομμουνιστές και θεωρούν δικαίωμά τους να καταπατούν το Σύνταγμα διά του νόμου και να ασκούν βία πάνω στους συνανθρώπους τους, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια, είτε για προπαγάνδα είτε για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Τι είδους πρωτοβουλία και επαναστατική δράση ήταν αυτή, η οποία οδήγησε στις τελετές τις χθεσινές; Για μια ημέρα, δεν δούλεψε η κυβέρνηση.

Εντάξει, τις δέχτηκε ο κ. Τσίπρας (τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ), δόθηκε το μήνυμα, εγώ βέβαια αισθάνθηκα αηδία και αγανάκτηση, γιατί έχω ένα τόσο λαϊκιστή και δημαγωγό πρωθυπουργό. Αλλά άλλοι μπορεί να καμάρωσαν τον κ. Τσίπρα. Πήγε και ο Κατρούγκαλος, ο οποίος πήρε 12% αν δεν κάνω λάθος ή τουλάχιστον είχε προβλέψει να πάρει 12% και δεν το πήρε τελικά. Και γλεντούσανε τι; Την ήττα της ολιγαρχίας; Την νίκη των ρουσφετολογικών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, αυτό γλεντούσαν. Στην ΕΡΤ είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα, γιατί κατελήφθη η ΕΡΤ. Πώς έγινε αυτό, πώς το επέτρεψε ο κ. Πανούσης, ο κ. Τσίπρας, υπάρχει κάποιος υπουργός; Τα πανηγυρικά ντου θα ακολουθηθούν και από άλλα ντου, μπορεί κάποιος να κάνει αντι-ντου κι αυτό λέγεται Εμφύλιος Πόλεμος. Να προσέξουμε λιγάκι, γιατί αρχίζουμε να το παρακάνουν».

Ο πρώην υπουργός του ΠAΣΟΚ αναφέρθηκε και στον Γ. Στουρνάρα, λέγοντας ότι είναι σαφές ότι η ΑΥΓΗ «κατόπιν γραμμής άνωθεν προετοιμάζει την εκκαθάριση του κ. Στουρνάρα»

Ο κ. Πάγκαλος συνέχισε σημειώνοντας «αυτό δεν μπορεί να το κάνει, είναι παρανομία κατ’ αρχήν, δεύτερον είναι εγκληματική κίνηση εν όψει της διεθνούς θέσεως της χώρας και της επίδρασης που θα έχει στις άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ. Και πιστεύω έγινε μετά από πλεκτάνη και συνομωσία, με τη συνδρομή διαφόρων προσώπων που δεν τολμούν να πουν το όνομά τους ακόμα και σήμερα και είναι χαρακτηριστικό το τι θα ακολουθήσει. Είναι από τις πρώτες δίκες της Μόσχας, οι οποίες θα καλύψουν τον υπόλοιπο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Κατασκευάζει εσωτερικό εχθρό σε πολλά επίπεδα η κυβέρνηση αυτή, αυτό κάνει».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *