“Aνοίγουν στόματα” στο ΠΑΣΟΚ

Ανοίγουν στόματα στο ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ενώ στόχος πλέον είναι η κρίσιμη δεύτερη Κυριακή που θα σώσει τις εντυπώσεις ή θα δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τον πρωθυπουργό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατηγορεί ήδη την ομάδα πολιτικού σχεδιασμού για λαθεμένους χειρισμούς από το καλοκαίρι και μετά…..
και ζητά ολοκληρωμένη συζήτηση για την στρατηγική του κυβερνόντος κόμματος αμέσως μετά τις 15 Νοεμβρίου. Ο κ. Μπεγλίτης , μιλώντας το βράδυ χθες στο Alter , τάχτηκε υπέρ της προκήρυξης εκλογών, όπως και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σοφία Γιαννακά, ενώ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να κλείσει το θέμα της προσφυγής στις κάλπες τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Κυριακή, ώστε το δίλημμα να λειτουργήσει και στον β γύρο.

Το στόμα τους αναμένεται να ανοίξουν από σήμερα, αλλά κυρίως μετά τον β’ γύρο πολλοί βουλευτές ίσως και υπουργοί, ενώ ιδιαίτερα σκληρός αναμένεται να είναι ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Δυσαρέσκεια εκφράζουν και οι υπουργοί που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου που έλαβε την απόφαση για μη προσφυγή στις κάλπες –μεταξύ των συμμετασχόντων πάντως ήταν ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος . Απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει η απουσία του Ανδρέα Λοβέρδου από τα τηλεοπτικά πάνελ, καθώς ο υπουργός Υγείας φέρεται να διαφωνεί ριζικά με τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, ακόμα και με το γεγονός ότι τέθηκε το δίλημμα των πρόωρων εκλογών.

Η μητέρα των μαχών στην Αττική

Η εικόνα για το κυβερνών κόμμα δεν είναι καλή , κυρίως από την απήχηση που είχε το διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες το βράδυ. Μπορεί να γίνει καλύτερη αν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ κερδίσουν την πλειοψηφία των περιφερειών και δύο από τους μεγάλους δήμους , τη στιγμή που δείχνει να κινδυνεύει –έστω και ελάχιστα – ακόμα και ο δήμος Πειραιά.

Η μητέρα όλων των μαχών βεβαίως θα διεξαχθεί στην Αττική , μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και του Βασίλη Κικίλια. Η Ιπποκράτους διαμορφώνει ήδη στρατηγική για τους ψηφοφόρους της που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Δημαρά , ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η στρατηγική που θα έχουν τα άλλα κόμματα στο β γύρο. Τόσο αν ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη στηρίξει ή όχι τον κ. Κικίλια , όσο και αν η ΝΔ κατορθώσει να κερδίσει αριστερούς ψηφοφόρους στο όνομα του «αντιμνημονιακού μετώπου» και του «αντιπασοκισμού» που επικρατεί , ανεξαρτήτως αν επισήμως οι ηγεσίες δώσουν γραμμή «κανέναν από τους δύο» .
real

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. ΜΑΙΡΗ

    Και τι με νοιάζει αν βγάζουν τα μάτια τους στο ΠΑΣΟΚ , εδώ ο λαός δεν έχει μάτια και δεν βλέπει το χάλι του το μαύρο και ή τους ξαναψηφίζει ή προτιμά να κάνει αποχή για να τους τιμωρήσει!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ'Τ ΑΕΡΙΣΕ"
    ΑΛΛΟ ΑΝ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ..ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ????
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ..ΠΡΟΟΔΟΥ
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ .ΧΑΛΑΣΟΥΝ???????????????

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΕΡΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ …..
    ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟ ΣΑΣ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *