Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Του Αθανασόπουλου Περικλή
3 Ιουλίου 2014

Αν είχαμε αλλους δέκα Φωτόπουλους
1.       Δεν θα είχε πουληθεί ο Ο.Τ.Ε
2.       Δεν θα είχε εκχωρηθεί  η  ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
3.       Δεν θα είχε εκχωρηθεί  ο  Ο.Λ.Π.
4.       Δεν θα…..
παίρναμε υποβρύχια που να γέρνουν.
5.       Δεν θα διαπραγματευόταν η Ε.ΥΔ.ΑΠ.
6.       Δεν θα διαπραγματευόταν η ΕΡΓ.Ο.Σ.Ε.-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
7.       Δεν θα διαπραγματευόταν η Ε.Θ.Ε.Λ.

8.       Δεν θα είχε πουληθεί ο Ο.Π.Α.Π.
9.       Δεν θα διαπραγματευόταν το Τ.Π.κ,Δ.
10.   Δεν θα είχαν κλαπεί τα Ασφαλιστικά Ταμεία..
………………………………………………………………
Ο κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ με τους συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η. παλεύει για να κρατήσει τη Δ.Ε.Η στα χέρια των ΕΛΛΗΝΩΝ, με χαμηλότερο κόστος για τα νοικοκυριά, δηλαδή με απλά λόγια στερεί το φαγοπότι από τους «ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥΣ».

Το μείζον ζήτημα σήμερα στη χώρα μας είναι το ενεργειακό, και δόξα να έχει ο ύψιστος που την έχει προικίσει με πολλές πηγές, πλούσια σε ήλιο, σε αέρα, και σε κοιτάσματα.
Με την απελευθέρωση της ενέργειας ,η μεν Δ.Ε.Η δεν λέει ΟΧΙ στην παραγωγή   από ιδιώτες, αλλά όχι εκεί που αυτή έχει επενδύσει με χρήματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα, δηλαδή ας εκμεταλλευτούν επενδύοντας στον ήλιο και στον αέρα οι «επενδυτές», και ας αφήσουν στη Δ.Ε.Η το δικό της χώρο.
Ποτέ δεν είπε η Δ.Ε.Η να μην τους επιτρέψει την χρήση του δικτύου διατηρώντας τον εθνικό του χαρακτήρα….
Αλλά έλα που τα θέλουν όλα, απληστία.
Και ο κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ τους κόβει την ΟΡΕΞΗ…!!!

 Διαβάστε σχετικό άρθρο με συνέντευξη του Ν. Φωτόπουλου
Γράφει η Βασιλική Σιούτη
Ξεκινάει από απόψε το βράδυ η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, με τη βραδινή βάρδια να παίρνει πρώτη τη σκυτάλη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν αποφασιστεί.
Αίτημα τους η απόσυρση του νομοσχέδιου της κυβέρνησης και όπως δηλώνουν, σήμερα, δεν θα κάνουν πίσω με τίποτα λιγότερο από αυτό.
«Δεν μας έχουν μετρήσει σωστά» αναφέρει στο Newpost ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σήμερα εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ καθώς και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, Νίκος Φωτόπουλος.
«Νομίζουν ότι η κινητοποίηση μας είναι συντεχνιακή και ότι αν μας εξασφαλίσουν τους μισθούς μας, θα κάνουμε πίσω. Είναι γελασμένοι όμως» δηλώνει.
Οι αιχμές του Ν. Φωτόπουλου αναφέρονται προφανώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, που εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των εργαζομένων της ΔΕΗ,  ενώ φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι κατόπιν και δικής του πίεσης προς τον πρωθυπουργό, ούτε τα δικαιώματα τους θα θιχθούν και τους μισθούς τους εγγυάται.
«Τα αιτήματα μας δεν είναι συντεχνιακά, αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν για αυτό και προσπαθούν να μας καλοπιάσουν τάζοντας μας ακόμα κι αυξήσεις» αποκαλύπτει ο Ν. Φωτόπουλος. «Δεν πρόκειται όμως να μπούμε σε τέτοια συζήτηση. Το διακύβευμα δεν είναι ο δικός μας μισθός. Το διακύβευμα αφορά τη δυνατότητα ακόμα και των φτωχότερων συνανθρώπων μας να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το διακύβευμα αφορά την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και το αν το ελληνικό κράτος  θα έχει στα χέρια του  εργαλεία για να ασκήσει πολιτική αναπτυξιακή, οικονομική, κοινωνική. Άλλο η απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και άλλο να τους χαρίσουμε και τη ΔΕΗ».
Στην ερώτηση τι θα κάνουν αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να τους επιστρατεύσει, απαντά ότι η δική του πρόταση είναι να μη δεχθούν να παραλάβουν τα φύλλα επιστράτευσης. «Αν αρνηθούμε όλοι, τι θα κάνουν; Θα μας απολύσουν όλους; Ας μας απολύσουν τότε. Να μην λυγίσουμε. Να μην σκύψουμε το κεφάλι».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/366453/nikos-fwtopoylos-sto-newpost-allo-h-apeleytherwsh-ths-agoras-allo-to-xarisma-ths-deh#ixzz36Q9vqOgv

Σχόλιο
Είναι μέγα λάθος η εικόνα που προσπαθούν εσκεμμένα κάποιοι  να περάσουν για το κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ,  ότι είναι σαν όλους τους χαραμοφάηδες της εξουσίας και ότι καλύπτει λαμόγια…
ΕΛΛΗΝΕΣ…!!!
ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ… ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ  Δ.Ε.Η.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ….

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *