Κινηματογράφος και ρωσική πρωτοπορία στην Αμφιλοχία


Ταινίες μικρού μήκους και ρωσική πρωτοπορία συνυπάρχουν τον Ιούλιο στην Αμφιλοχία. Στο Ιδρυμα Μάργαρη συγκεκριμένα θα προβληθεί για δύο διήμερα (16-17 και 23-24) μια επιλογή από το διαγωνιστικό πρόγραμμα του εφετινού 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους- Ρsarokokalo που…
πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης ΤέχνηςΣυλλογή Κωστάκη θα παρουσιάσει από τις 16 ως τις 25 Ιουλίου την έκθεση «Πειράματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας στον κινηματογράφο».

Το Φεστιβάλ Ρsarokokalo, το οποίο διοργανώνεται από την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Κύκλος, θα παρουσιάσει επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο (μυθοπλασίας, κινούμενο σχέδιο, ντοκυμαντέρ και πειραματικές ταινίες), οι περισσότερες από τις οποίες μάλιστα έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν κ.α.). Στην Αμφιλοχία οι προβολές θα γίνουν στον κήπο του Ιδρύματος.

Οι εσωτερικοί εκθεσιακοί χώροι του όμως θα μετατραπούν σε υποβλητικό σκηνικό προκειμένου να παρουσιαστούν οι πειραματισμοί της κινούμενης εικόνας στη Ρωσία μέσα από ταινίες της δεκαετίας του 1920. Ας σημειωθεί άλλωστε ότι οι καλλιτέχνες της ρωσικής πρωτοπορίας είχαν βρει έναν επιπλέον εκφραστή των ιδεών τους μέσα από τον κινηματογράφο και την κινούμενη εικόνα, κυρίως επειδή το μέσο αυτό συνδυάζει τους πειραματισμούς πολλών τεχνών μαζί, δίνει ζωή στην εικόνα και μπορεί να είναι προσιτό στα λαϊκά στρώματα.

Αμφιλοχία, Ιδρυμα Μάργαρη, 16-25 Ιουλίου, ώρα έναρξης προβολών:21.00.
tovima

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *