Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !


Αυξήσεις – «φωτιά» στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνουν τα κυβερνητικά μέτρα επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά 10 με 12 ευρώ το τετράμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κάνει γνωστό και η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, τα τιμολόγια οικιακής χρήσης μετά και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας επιβαρύνονται με 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,50 ευρώ ανά 1.000 kWh για τις επιχειρήσεις.
Επιπλέον οι καταναλωτές θα πληρώσουν 0,50 ευρώ ανά 1.000 kWh από τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) που είναι 5 τοις χιλίοις.
Πέρα, όμως, από αυτές τις επιβαρύνσεις η ρήτρα …

… καυσίμων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου «βγάζει» αύξηση για τη χαμηλή τάση (νοικοκυριά) 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh, για τη μέση τάση (επιχειρήσεις, καταστήματα) 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh και για την υψηλή τάση (βιομηχανίες) 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh.

Αν υπολογιστεί, λοιπόν, ότι μία οικογένεια καταναλώνει στο τετράμηνο κατά μέσο όρο 1.800 kWh προκύπτει μία επιβάρυνση της τάξης των 10 με 12 ευρώ. Δηλαδή 30 με 32 ευρώ το χρόνο.
Η ΔΕΗ σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζει ότι τα τιμολόγια της παραμένουν τα ίδια ακριβώς. Πετώντας εμμέσως πλην σαφώς το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση και στα φορολογικά μέτρα που έλαβε για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας.

Επιπλέον, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΔΕΤΕ με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος και να τους αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο.
imerisia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *