Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες

Σήμερα θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών της Κρήτης. Στις 14.00 το μεσημέρι, οι επικεφαλής των αγροτικών οργανώσεων του νησιού συναντιούνται, στην αίθουσα της ¨Ενωσης Ηρακλείου, προκειμένου να…

αποφασίσουν για το πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Την ίδια ώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.

Η κόκκινη γραμμή για τους αγρότες είναι να αποσυρθεί το μέτρο της φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων κατά 13% , να καθοριστεί αφορολόγητο όριο 10.000 ευρώ και να αποσυρθεί πλήρως το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ.

Οι επικεφαλής της ΟΑΣΝΗ ζητούν, επίσης, συνάντηση από τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα.

“Μπλόκο” στα Μεγάλα Χωράφια

Στα Μεγάλα Χωράφια δίνουν για μία ακόμα ημέρα ραντεβού οι αγρότες της Κρήτης καθώς καλούν με ανακοίνωσή τους σε συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους «συνεχίζουμε για 4η μέρα το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, δυναμικά και μαζικά συντονίζοντας τη δράση μας με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας. Καλούμε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο.

Συμμετέχουμε με αντιπροσωπία το Σάββατο 8 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων καλούμε σε συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο μπλόκο στα Μεγάλα χωράφια».

cretalive.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *