Το κλειστό σχολείο του Κεδίκογλου…

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Κάποιος πρέπει να γράψει επειγόντως στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ένα νέο ρεπερτόριο βλακειών, γιατί αλλιώς θα λέει συνεχώς τις ίδιες και δεν θα βγάζει το…

απαιτούμενο γέλιο, το τόσο αναγκαίο για τον χειμαζόμενο λαό μας. Χθες, επί παραδείγματι, ξεστόμισε για χιλιοστή φορά την βλακεία περί του Τσίπρα ως προέδρου δεκαπενταμελούς, η οποία είναι η αγαπημένη βλακεία και του προέδρου Αντώνη. «Ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίσθηκε σήμερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία τους», δήλωσε ο Κεδίκογλου με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κι ο πρόεδρος Αντώνης έσκασε στα γέλια. Είχε να γελάσει έτσι από τότε που η Μέρκελ τον είχε βγάλει βόλτα στον κήπο της Καγκελαρίας.

Μα κι αυτός ο Τσίπρας, στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας βρήκε να πάει; Σε ένα σχολείο με 33 καθηγητές λιγότερους, 22 λόγω διαθεσιμότητας και 11 λόγω συνταξιοδότησης και μη αντικατάστασης, σε ένα σχολείο με 60 λιγότερους μαθητές, λόγω της κατάργησης 4 ειδικοτήτων; Κανονικά στο ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας θα έπρεπε να πάει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και να το βραβεύσει ως το σχολείο του πασοκικού και νεοδημοκρατικού “success story”, ως το σχολείο του Μνημονίου. Αυτό είναι το σχολείο που κατασκευάζει η πολιτική τους. Σχολείο μουντό, συννεφιασμένο, χωρίς χαρά, χωρίς ελπίδα, χωρίς μέλλον.

Τους πείραξε πολύ που ο Τσίπρας πήγε στο 1ο ΕΠΑΛ, τους πείραξε που είπε στα παιδιά «θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά, αλλά φοβάμαι ότι φέτος αυτό ακούγεται περισσότερο σαν ειρωνεία, παρά σαν ευχή». Τους πείραξε ακόμη περισσότερο η προτροπή του: «Το πρώτο μάθημα που θα κάνετε αυτήν τη χρονιά θα είναι το πιο σπουδαίο μάθημα της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και τη βοήθειας στον διπλανό που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το μάθημα του αγώνα, της διεκδίκησης». Αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αγώνας, διεκδίκηση; Τα ακούνε οι λογής δεξιοί και τους λούζει κρύος ιδρώτας. Λέξεις καρφιά, που είναι γι’ αυτούς ό,τι είναι ο ξύλινος πάσσαλος για τον κόμη Δράκουλα. Η ιδέα και μόνο ότι μια γενιά μπορεί να μεγαλώσει βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και του αγώνα τούς προκαλεί τρόμο, γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι η ταφόπλακά τους και των ίδιων και των πολιτικών τους επιγόνων.

Γι’ αυτό φωνάζουν, γι’ αυτό λένε τις βλακείες περί δεκαπενταμελών και περί κλειστών σχολείων. Κλειστό σχολείο είναι το δικό τους σχολείο. Κλειστό σχολείο είναι το πρώτο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κι ας έχει τις πόρτες του ορθάνοιχτες.

http://nonews-news.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *