ΒΙΝΤΕΟ-“Σταματήστε να μας παρακολουθείτε”

Μια πλειάδα αστέρων του Χόλιγουντ ένωσαν τις φωνές τους με τη διεθνή κατακραυγή για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων στις…
οποίες προέβαινε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και οι ηθοποιοί Τζον Κιούζακ, Μάγκι Τζίλενχολ και Γουίλ Γουίτον είναι μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στο βίντεο-κάλεσμα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η οργάνωση Electronic Frontier Foundation (Ίδρυμα Ψηφιακού Συνόρου).

Το βίντεο αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλει το EFF να κινητοποιήσει τους Αμερικανούς ενόψει της μεγάλης πορείας που οργανώνει για το Σάββατο στην Ουάσινγκτον με τον τίτλο “Σταματήστε να μας παρακολουθείτε”. Στο βίντεο, που διαρκεί 3 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα ο Στόουν προειδοποιεί ότι το σύστημα παρακολούθησης δεν κάνει κανένα διαχωρισμό μεταξύ των “νόμιμων στόχων” και των απλών πολιτών. “Κάθε Αμερικανός κινδυνεύει να πιαστεί στο δίχτυ της NSA”, τονίζει ο σκηνοθέτης.

Σε ένα άλλο σημείο, ο ηθοποιός Τζον Κιούζακ επισημαίνει: “Ποτέ στο παρελθόν τα εργαλεία παρακολούθησης δεν ήταν τόσο ισχυρά και η απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες μας δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη”.

Δείτε το βίντεο:

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *