Κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα

«Η θέση αυτή αποτελεί ελλειμματική προσέγγιση της πραγματικότητας», παρατηρεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη χθεσινή διαπίστωση Βενιζέλου πως «το επίπεδο ζωής γυρίζει πίσω στα δεδομένα του 2004».

Ο βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ, επισημαίνει πως το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, σε…
τριμηνιαία βάση, έχει πράγματι επιστρέψει ήδη στα επίπεδα του 2004 όμως, με τα επιπλέον συσταλτικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για την περίοδο 2011-2015, το ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει σε επίπεδα προηγούμενων χρόνων.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, έχει ήδη πέσει στο επίπεδο του 2001 ενώ εκτιμάται ότι θα υποχωρεί ακόμη περισσότερο εφέτος ενώ η ανεργία επιδεινώνεται συνεχώς και βρίσκεται ήδη σε επίπεδα πολλών δεκαετιών πίσω με τους οικονομικά μη-ενεργούς πολίτες είναι πλέον περισσότεροι από τους απασχολούμενους.

«Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Υπουργός δεν ανέφερε τίποτα για την εξέλιξη του δείκτη τιμών καταναλωτή, τη φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τη διανομή του εισοδήματος και του πλούτου», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως την «ψευδαίσθηση» δεν την έχει η κοινωνία, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Υπουργός, αλλά η Κυβέρνησή του.

«Κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Πραγματικότητα που βιώνει σκληρά η Ελληνική κοινωνία», καταλήγει το τομεάρχης της ΝΔ.

http://www.newscode.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *