Η Βουλή θα αποφασίσει για την τύχη του Γερμενή μετά την επίθεση στον δήμαρχο Καμίνη

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής απρόκλητη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή γνωστού και ως «Καιάδα» εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης…

Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. σχηματίζει δικογραφία και εξετάζει την καταγγελία για την πιθανή χρήση του όπλου που είχε μαζί του ο βουλευτής, ενώ με μηνύσεις απειλούν η μια πλευρά την άλλη.

Οπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα την τύχη του Γιώργου Γερμενή θα κρίνει η Βουλή, καθώς εάν όντως ο κ. Καμίνης καταθέσει μήνυση, η αρμόδια επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθούν να αποφασίσουν για την άρση της ασυλίας του «Καιάδα» για να μπορέσει να δικαστεί για το περιστατικό στα αστικά δικαστήρια.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το απίστευτο και ακραία προκλητικό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το πρωί, περίπου, της Μεγάλης Πέμπτης στο παλιό Φρουραρχείο στο σταθμό Λαρίσης που σήμερα είναι κοινωνική υπηρεσία του δήμου, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα αγαθά για άστεγους.

Οπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων και αυτόπτες μάρτυρες ο «Καιάδας» εισέβαλε στο Φρουραρχείο όπου βρισκόταν και ο κ. Καμίνης. Ο «Καιάδας», σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, άρχισε να τον βρίζει και εν συνεχεία προσπάθησε να τον χτυπήσει, χωρίς, όμως, να βρει στόχο, με αποτέλεσμα το χέρι του Γιώργου Γερμενή να καταλήξει στο πρόσωπο ενός 12χρονου κοριτσιού το οποίο βρισκόταν δίπλα στον κ.Καμίνη, καθώς, μόλις είχε παραλάβει τα δώρα του.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, οι άνδρες της ασφάλειάς του που προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον κ. Γερμενή, του είπαν, ότι ενώ τον ακινητοποιούσαν, κατηύθυνε το χέρι του προς τη μέση του όπου είχε το όπλο του. Αυτοί, αντιδρώντας ακαριαία, έπιασαν το όπλο -το οποίο δεν έβγαλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής- και ακινητοποίησαν αντελώς τον κ. Γερμενή. Μάλιστα, στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακούγεται ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής «είναι στη θέση του». (Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τους άνδρες της ασφαλείας του κ. Καμίνη ενώ προσπαθούν να απομακρύνουν τον κ. Γερμενή).

Διαψεύδει ο «Καιάδας»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γερμενής διαψεύδει τα περιστατικά και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του. «Ψευδείς και άθλιες αποδεικνύονται οι κατηγορίες τους εις βάρος μου. Έφτασαν στο αισχρό σημείο να πουν ότι χτύπησα ένα ανήλικο κοριτσάκι. Τα σχετικά βίντεο τους διαψεύδουν ξεκάθαρα. Επίσης, όπως διαφαίνεται ολοκάθαρα, σηκώνω τα χέρια μου όταν μου επιτίθεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ η ασφάλεια του δημάρχου. Αποδεικνύεται ψευδέστατη και η σκευωρία τους σχετικά με δήθεν πρόθεσή μου να τραβήξω όπλο. Στο σημείο υπήρχαν πολλές τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραψαν επακριβώς τα γεγονότα. Τους καλώ να δώσουν το επίμαχο τηλεοπτικό υλικό στη δημοσιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή: Αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγη, σχολιάζοντας τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού, κάνει λόγο για «αισχρά και άθλια ψεύδη».

«Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο» αναφέρει και προσθέτει ότι «οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Καμίνης: Τους σπάσαμε τον τσαμπουκά το πρωί

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε οτι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να τον χτυπήσει και συμπλήρωσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής λειτουργούν με τη λογική ότι είναι «παλικάρια που ξέρουν να μιλάνε μόνο τη γλώσσα της βίας». Πρόσθεσε πως η απόφαση των αρχών να ματαιώσουν την μη εγκεκριμένη διανομή τροφίμων ,«τους έσπασε τον τσαμπουκά».

Σχηματίζει δικογραφία για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτη, για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, ενώ εξετάζονται και οι καταγγελίες για απειλητική κίνηση – επίδειξη όπλου του βουλευτή. «Στις 10.40, στην οδό Φιλαδελφείας, αστυνομική δύναμη απώθησε ομάδα ατόμων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, που κινήθηκε προς κτίριο όπου στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου, την οποία εκείνη την ώρα επισκέπτετο ο Δήμαρχος Αθηναίων. Παράλληλα βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισήλθε στο κτίριο και κινήθηκε απειλητικά κατά του Δημάρχου. Απομακρύνθηκε από αστυνομικούς της προσωπικής ασφάλειας του Δημάρχου. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση – επίδειξη όπλου από τον βουλευτή», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Απειλούν με μηνύσεις και οι δύο πλευρές

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων είπε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Γιώργο Γερμενή, τονίζοντας πως θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του. Με μήνυση απειλεί, όμως, και ο κ. Γερμενής, τονίζοντας πως ο «δήμαρχος Καμίνης και οι αστυνομικοί φρουροί του που παρανόμησαν θα μηνυθούν άμεσα, ώστε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και να συλληφθούν. Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και οι συκοφάντες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου».

Ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού από όλα τα πολιτικά κόμματα

Η πρωτοφανής επίθεση καταδικάστηκε ομόθυμα από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Γιώργου Καμίνη και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον δήμαρχο Αθηναίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι η επίθεση της Χρυσής Αυγής στον «δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τον νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Στημένο παιχνίδι του συστήματος, για την προβολή της Χρυσής Αυγής, στο οποίο οι ίδιοι δεν θα λάβουν μέρος» θεωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα, με αφορμή την απόπειρα διανομής τροφίμων από την Χρυσή Αυγή, παρά τη σχετική απαγόρευση από τον δήμο Αθηναίων.

Την πλήρη στήριξή της στον δήμαρχο Αθηναίων εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των “συσσιτίων μίσους” της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καταδικάζει την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «οπλοφορώντας επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι,που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός “βουλευτή” του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Το ΚΚΕ με σχόλιό του, καταδικάζει «την εγκληματική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του Δημάρχου Αθήνας κ. Καμίνη και τον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού», υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει το ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Κλίμα έντασης από το πρωί

Το πρωί και μετά το μπλόκο της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων στα συσσίτια μόνο για Ελληνες που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα, τα στελέχη του Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισαν να μεταβούν στο Σταθμό Λαρίσης και να μοιράσουν μόνο σε Ελληνες από τα γραφεία του κόμματος τα τρόφιμα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν την εκδήλωση στο Σύνταγμα και όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών ενώ έγινε χρήση χημικών. Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα.

Η Χρυσή Αυγή τελικά μετέφερε τα τρόφιμα στα γραφεία της οδό Λιοσίων όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν εκ νέου δυνάμεις των ΜΑΤ που απέκλεισαν την οδό Λιοσίων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *