Μήνυση στους αγρότες της Κρήτης για τα επεισόδια στα Δικαστήρια

Στην Εισαγγελία Ηρακλείου προσήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατα παντώς υπευθύνου…

αλλά και κατά των υπευθύνων του αγροτικού συλλαλητηρίου στις 4 Νοεμβρίου 2013 (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), κατα τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν 3 ειδικοί φρουροί.

Ο τραυματισμός των τριών αστυνομικών προήλθε, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, όταν οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, προσπάθησαν να μπουν μέσα σε αυτά για δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους 92 συναδέλφους τους που δικάζονταν εκείνη την ημέρα για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το 2009. Λόγω της έντασης που προκλήθηκε στο σημείο για να ανοίξει η πόρτα των Δικαστηρίων, τζάμια έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς, Ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μιλώντας στο prismanews ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Κρήτης κ. Χρήστος Τσανακτσίδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ημέρα εκείνη λέγοντας χαρακτηριστικά εμείς δεν είμαστε αναλώσιμοι για να ξεσπούν κάποιο πάνω μας. Αυτό πρέπει κάποιοι επιτέλους να το καταλάβουνσημείωσε με υψηλού τόνους ο κ. Τσανακτσίδης ενώ συμπλήρωσε ότι προχώρησαν σε αυτή τη κίνηση επειδή αγανάκτησαν.

Το prismanews επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργο Τζωρτζάκη ο οποίος από την πλευρά του εξήγησε πως την ημέρα εκείνη κανείς δεν είχε σκοπό να κάνει επεισόδια και πως ότι έγινε, δεν έγινε σε καμία περίπτωση εσκεμένα.

Εμείς δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε επεισόδια εκείνη τη μέρα. Οι αγρότες αγανάκτησαν όταν είδαν κλειστή τη πόρτα των Δικαστηρίων και στην προσπάθεια τους να μπουν μέσα για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, έπεσαν τα τζάμια πάνω στους αστυνομικούς. Σε καμία περίπτωση δεν το κάναμε εσκεμένα. Κανείς από τους αγρότες δεν ήξερε ότι πίσω από την πόρτα βρίσκονταν οι άνθρωποι αυτοί. Εξάλλου, όταν κατάφεραν και μπήκαν μέσα στα Δικαστήρια δεν χτύπησαν κανέναν, εξηγεί ο κ. Τζωρτζάκης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών Κρήτης, εντός της ημέρας ή αύριο Παρασκευή οι Ειδικοί Φρουροί θα καταγγείλουν στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον τρόπο λήψης μέτρων από πλευράς αστυνομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση όπως τονίζουν και να τραυματιστούν οι συναδέλφοι τους.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *