Ξυπνήσαμε φώναξαν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Αρκετά δυναμική ήταν η σημερινή πορεία ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που προωθούνται από την…

κυβέρνηση. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι έδωσαν για μία ακόμα φορά βροντερό παρών στο κέντρο της πόλης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι οι αντιστάσεις τους δεν κάμπτονται.

Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η προσυγκέντρωση, ενώ χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση και συμμετοχή.

Μαζική ήταν και η συμμετοχή μαθητών λυκείων, οι οποίοι επίσης θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας. Η πορεία ήταν απόλυτα ειρηνική, με πολλά συνθήματα και ρυθμό.

Νέα μηχανοκίνητη πορεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί ξανά, με έναρξη και προσυγκέντρωση στο χώρο υλοποίησης της λαϊκής των Πατελών.

Στο μεταξύ, με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 7.00 το απόγευμα, όπου οι καθηγητές θ’ αποφασίσουν για τη συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη, οι καθηγητές έχουν διατυπώσει την άποψη ότι ο αγώνας χρειάζεται διάρκεια και ότι οι πέντε ή οι εφτά μέρες απεργία δεν μπορούν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, πανελλαδικά αλλά και τοπικά, οι απεργιακές αντιστάσεις φαίνεται ότι κάμπτονται, αφού τα ποσοστά της απεργίας παραμένουν μεν υψηλά, αλλά πολύ χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

prismanews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *