Παπούλιας: Οι ασθενέστερες τάξεις υποφέρουν

“Οι ασθενέστερες τάξεις στην Ελλάδα υποφέρουν, αλλά αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα”, τόνισε ο Πρόεδρος της…

Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ομάδα ελληνο-αμερικανών φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διοικητικό Εκτελεστικό Διευθυντή του AHI Nick Larigakis.

Ο κ. Παπούλιας έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και Διοικητικό Εκτελεστικό Διευθυντή του AHI λέγοντας χαρακτηριστικά: “Oι κύριοι πρέσβεις του Υπουργείου Εξωτερικών είναι λίγοι για να κάνουν αυτή τη δουλειά που κάνετε εσείς και αυτή η εθελοντική προσφορά από σας είναι πολύ σημαντική”.

“Και είναι πολύ σημαντικό το ότι έρχεστε και στη μικρή πατρίδα για να τη ζήσετε, να ζήσετε τις δυσκολίες μας και να αποκομίσετε εντυπώσεις που θα μεταφέρετε στη μεγάλη πατρίδα.

Και θα διορθώσετε μερικά πράγματα που δεν μας αρέσουν που λέγονται στη μεγάλη σας πατρίδα, γιατί δεν είναι πραγματικότητα. Η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν κρύψαμε τις δυσκολίες μας, δεν κρύψαμε ότι οι ασθενέστερες τάξεις στην Ελλάδα υποφέρουν, αλλά αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα”, σημείωσε.

“Και η γενιά η δικιά μου, αλλά και η γενιά των πατεράδων σας και των παππούδων σας, είναι μια σκληρή γενιά. Και με λίγα μέσα πραγματοποιήσαμε πολλά. Ιδιαίτερα όλοι αυτοί που μετανάστευσαν από την Ελλάδα και πήγαν στη μεγάλη χώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με ελάχιστα εφόδια κέρδισαν τη ζωή τους, είχαν αναγνώριση από την κοινωνία που βρέθηκαν και εργάσθηκαν, εκτιμήθηκαν για την εντιμότητα και εργατικότητά τους και κατόρθωσαν να δώσουν και σε σας όλα αυτά που ήταν αναγκαία για τη δικιά σας πρόοδο, την επιστημονική, και το να μπορείτε να λέτε με υπερηφάνεια ότι κρατάτε και από την Ελλάδα”, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *