Δημιουργήθηκε το πρώτο ηλεκτρονικό νεκροταφείο

Τον τελευταίο καιρό δημιουργούνται όλο και περισσότερες ιστοσελίδες οι οποίες αποτελούν την τελευταία ηλεκτρονική…
κατοικία αγαπημένων προσώπων.

Συγγενείς ή φίλοι μπορούν να ανεβάσουν στα συγκεκριμένα sites φωτογραφίες και σχόλια για τους αγαπημένους τους που έφυγαν από τη ζωή, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικτυακή τους μνήμη ζωντανή.
Ιστοσελίδες όπως οι Gonetoosoon, ForeverMissed και Memmento είναι κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η βρετανικήGonetoosoon «φιλοξενεί» 100.000 προφίλκαι βγάζει τα έξοδά της πουλώντας κάρτες, μπαλόνια, αλλά και κεριά με την εικόνα του αγαπημένου νεκρού, τα οποία πουλάει προς 29,99 λίρες. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν ακόμα και το προφίλ του αγαπημένου τους κατοικίδιου.
Η ForeverMissed έχει 15.000 προφίλ και χρεώνει 34,95 δολάρια το χρόνο αν ανεβάσει κανείς επιπλέον φωτογραφίες, αγαπημένα τραγούδια και βίντεο του μεταστάντα. Μάλιστα όσοι το επιθυμούν μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ 74,95 δολάρια για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Το Memmento έχει έδρα του την Πράγα και φιλοξενεί 2.500 προφίλ. Στόχος του είναι να αποκτήσει έσοδα πουλώντας επιπλέον υπηρεσίες, αλλά και προσελκύοντας διαφήμιση μέσω των αναρτήσεων που είναι αφιερωμένες σε διάσημους νεκρούς.

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *