Υπό δρακόντεια μέτρα οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και την στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη…

 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιείται στις 11 η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 10.30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί

Στο ίδιο έργο θεατές θα είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης αφού τα μέτρα της αστυνομίας είναι και φέτος δρακόντεια.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 2.000 αστυνομικοί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν σχεδιάσει και εφαρμόσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγκεντρωμένο κόσμο ενώ υπάρχει και ειδικός σχεδιασμός φρούρησης της εξέδρας των επισήμων. Εκεί, δεν θα μπορεί να πλησιάσει κανένας, εάν δεν έχει την απαραίτητη πρόσκληση ή διαπίστευση.

Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση πίσω από τα κάγκελα-κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για πρώτη φορά εφέτος, εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη, θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ’ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

Οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί για ΙΧ και πεζούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ΙΧ αλλά και πεζούς έχουν τεθεί σε ισχύ από τα ξημερώματα σε πολλούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας από τις 03.00 η ώρα και μέχρι το τέλος της παρέλασης θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου .

Γ.Παπανδρέου , στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.

Βασ. Γεωργίου , στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού.

Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στρατηγού Κακαβού.

Παύλου Μελά , στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.

Ανώνυμη Οδός έναντι Γ΄Σ.Σ., καθ’ όλο το μήκος της.

Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.

(2) Από ώρα 05.00΄ και μέχρι πέρατος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου .

Γ.Παπανδρέου , στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.

Βασ. Γεωργίου , στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού.

(3) Από ώρα 08.00΄ και μέχρι πέρατος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στρατηγού Κακαβού.

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.

Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Αγίας Τριάδος , στο τμήμα της από την Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 14.00΄ της 27-10-2014 μέχρι ώρα 15.00΄ της 28-10-2014.

Στο παρκινγκ , που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2014 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2014.

– Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

– Επισημαίνεται ότι, για λόγους ασφαλείας, την 28-10-2014 το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό.

Οι επιθυμούντες να παρακολουθήσουν την παρέλαση παρακαλούνται όπως συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού.

– Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

– Πρωινές ώρες της Τρίτης (28-10-2014), λόγω των παρελάσεων σε Δήμους και Κοινότητες του Νομού μας, ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα.

– Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

– Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η προαναφερόμενη Υπηρεσία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

– Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Πηγη : parapolitika.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *