Στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, µε αφορμή τις όλο και πυκνότερες ερωτήσεις απ’ όλο τον κόσμο «Μα τι συνέβη στην Ελλάδα;» και «Τι πάθατε εσείς οι Έλληνες;», επιχειρεί να ξαναδιαβάσει την πορεία των τελευταίων δεκαετιών μέσα από την δική της προσωπική εµπειρία…

Ένα κορίτσι από την Κρήτη, µε όνειρα και προσδοκίες, ζει μια ζωή που στιγμές-στιγμές θυμίζει παραμύθι: σπουδάζει, γίνεται δικηγόρος, αναμειγνύεται µε τα κοινά, σε αδιάκοπη αντιπαράθεση µε κατεστημένες στάσεις και αντιλήψεις. 

Βιώνει τον κεραυνοβόλο έρωτα και βρίσκεται στη Ζυρίχη και στο Λονδίνο στο πλευρό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ανακαλύπτοντας τον κόσμο των επιχειρήσεων – αλλά και την οικογενειακή ζωή…

…Ωσότου την καλεί η διεκδίκηση και μετά η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα. Επιχειρεί να βοηθήσει στην συστράτευση και στην κοινή προσπάθεια, ζει βήμα-βήμα τις εμπλοκές και τα αδιέξοδα της Ελληνικής πραγματικότητας. 

Παρ’ όλα αυτά, η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 μπόρεσε και απέκτησε την δική της δυναμική.

Πώς, λοιπόν, η Ελλάδα βρέθηκε από αυτό το σημείο στην βαθιά κρίση που ζει – ιδίως μετά το 2010; Από την εµπειρία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επισημαίνει ­­­ένα σημαντικό, σταθερό πρόβλημα: το πρόβλημα ηγετικότητας, την αποφυγή ανάληψης ευθυνών ή την τάση μετατόπισής τους, μαζί και την συνεχή εσωτερική αντιπαράθεση – είναι μόνιµη τροχοπέδη στις προσπάθειες των Ελλήνων.

Μια προσωπική ιστορία, μια προσωπική ματιά, η αφήγηση αυτή προτείνει και μιαν απαρχή απάντησης στο «Μα τι συνέβη στην Ελλάδα;».

Από τις εκδόσεις Λιβάνη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *