«Άνοιγμα» της Αυστραλίας στους ξένους φοιτητές

Υπολογίζοντας τις φοβερές απώλειες από το κεφάλαιο που λέγεται “εισόδημα από φοιτητές του εξωτερικού”, η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί γρήγορα και ….
αποτελεσματικά.

Οι νέες αλλαγές όσον αφορά στους ”εισαγόμενους” φοιτητές, επισπεύδουν τη διαδικασία της βίζας, δίνουν δε το δικαίωμα στους απόφοιτους να εργαστούν, για δύο χρόνια στην Αυστραλία, μετά το πέρας των σπουδών τους.

Έτσι, από τα μέσα του 2012, φοιτητές του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να έλθουν στην Αυστραλία για σπουδές, θα έχουν πρόσβαση σ’ ένα ταχύρυθμο σύστημα διαδικασιών αναφορικά με τη βίζα.

Η ουσιαστικότερη των νέων αλλαγών, είναι ότι καταργείται η τροχοπέδη των $75.000 που απαιτείτο ως εγγύηση από κράτη ”υψηλού κινδύνου”, όπως, για παράδειγμα η Κίνα, καθώς επίσης και ο λογαριασμός στην τράπεζα, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης. Απλά, θα αρκεί μια προφορική διαβεβαίωση.

Να σημειώσουμε ότι τα έσοδα της Αυστραλίας από τους φοιτητές εξωτερικού έπεσαν κατά 10% το 2010, ενώ αντίθετα ο Καναδάς και οι ΗΠΑ άρχισαν να ελκύουν μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών από την Κίνα.

Τα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τις νέες αλλαγές, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο ξανά στους ξένους φοιτητές.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *