Ετσι θα είναι η κάρτα του Πολίτη

ΑΜΚΑ – ΕΚΑΜ και άλλα “δυσώνυμα”

Οι νέες ταυτότητες είναι γεγονός και αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας, καθώς το περίφημο 666 για το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τα προσωπικά δεδομένα όπως η θρησκεία, θεωρούνται από τους θρησκόληπτους αιτία πολέμου αφού τα στοιχεία που …..
θα καταγραφόνται στα νέα δελτία είναι προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, με το δικό τους ατομικό αριθμό (PIN) για τον κάθε Ελληνα πολίτη ξεχωριστά.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από μελέτη που έγινε μεταξύ πολλών υπουργείων και γενικών γραμματέων, οι νέες ταυτότητες, που θα αποκαλούνται πλέον «Κάρτα του Πολίτη», θα τυπωθούν εντός του 2011 και μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να προμηθευτούν όλοι οι Ελληνες πολίτες. Η δαπάνη της νέας ταυτότητας για τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων που, σημειωτέων, θα προβλέπεται από τη γέννηση ενός πολίτη στη χώρα μας και θα αλλάζει κάθε 5 χρόνια, θα είναι από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και αν αυτό δεν γίνει δυνατό τότε από εθνικούς πόρους με επιβάρυνση μέρους της δαπάνης στους κατόχους των καρτών.

Συναλλαγές παντός είδους
Η κάρτα του πολίτη θα εξυπηρετεί ψηφιακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με έμφαση στην ψηφιακή αυθεντικοποίηση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Θα αποτελεί μεταξύ άλλων ταξιδιωτικό έγγραφο εντός της ζώνης Σένγκεν, θα περιέχει απαιτούμενα τεχνικά στοιχεία ώστε να λειτουργεί ως ψηφιακό διαβατήριο, να μπορεί ο πολίτης να αξιοποιήσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ακόμη και σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης, αγροτικής παραγωγής και μακροπρόθεσμα να εξυπηρετείται μέσω ΑΤΜ στις τραπεζικές του συναλλαγές. Ιδίως στην περίπτωση των υγειονομικών στοιχείων, προβλέπεται με την προσθήκη μιικροεπεξεργαστή η κάρτα να χρησιμοποιείται για νοσηλεία και συνταγογραφήσεις. Η συλλογή στοιχείων για την κάρτα πολίτη θα γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των ΚΕΠ.

Εκτός από την ταυτοποίηση των προσώπων, η κάρτα θα συνδεθεί και με άλλες δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως δημοτολόγιο, ταυτότητες, ΑΜΚΑ και το Υπουργείο Οικονομικών, για ευνόητους λόγους. Και επειδή τα μητρώα αυτά δεν είναι συμβατά μεταξύ τους και περιέχουν διάσπαρτες πληροφορίες, θα τροποποιηθούν και ο πολίτης θα έχει στην κατοχή του ένα αριθμό «PIN» ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλα τα υπόλοιπα μητρώα που χρησιμοποιούν στο δημόσιο. Σύμφωνα με τις μελέτες, δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις στην παρουσίαση ενός μοναδικού αριθμού, ο οποίος θα προσδιορίζει την ταυτότητα του ατόμου (666 ηλεκτρονικό φακέλωμα κτλ.).
dete.gr
Κρυπτογραφημένα στοιχεία
Πάνω στην κάρτα θα αναγράφονται όλες οι πληροφορίες για τη φυσική ταυτοποίηση του ατόμου, κάτι που ωστόσο δεν εξασφαλίζει το ανώτερο επίπεδο ασφαλείας και γι’ αυτό προβλέπεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση και η παραγωγή ψηφιακής υπογραφής του πολίτη. Γι’ αυτό το λόγο η χρήση κωδικού θεωρείται επιβεβλημένη καθώς διαφορετικά τίθεται θέμα προστασίας της ιδιωτικότητας του πολίτη, αφού η κάρτα θα συνδέει το άτομο με συγκεκριμένα αρχεία και πληροφορίες στις οποίες μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση εάν την κλέψει ή ο κάτοχός της τη χάσει.

Η νέα κάρτα του πολίτη θα αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά και όχι μόνο έγγραφα και θα περιέχονται εντός της δεδομένα που θα συνδέουν τον πολίτη με θέματα αστικής-δημοτικής κατάστασής του (Α.Δ), οικονομικά θέματά του (ΑΦΜ) και ασφαλιστικά του θέματα (ΑΜΚΑ), εκτός βέβαια της φυσικής του ταυτοποίησης (ΑΔΤ) και γι’ αυτό αναφέρεται πως η προμήθεια της κάρτας θα πρέπει να γίνεται από την ώρα της γέννησης και θα αλλάζει κάθε πέντε χρόνια μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Για να γίνουν όλα αυτά μέχρι το φθινόπωρο του 2011, απαιτείται σε 24ωρη βάση να λειτουργεί η διεύθυνση διαβατηρίων της ελληνικής αστυνομίας και η αναβάθμιση του κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστικού συστήματος από 32 bit σε 64 bti με κόστος περίπου 100 χιλιάδες ευρώ.

Το “DNA” της κάρτας μέλους
Θα είναι από πολυανθρακικό πλαστικό μεγέθους ID-1 και θα φέρει μικροεπεξεργαστή επαγωγής και έναν μικροεπεξεργαστή επαφής που θα ισχύουν για δέκα έτη με ένα ή δύο chip. Η κάρτα δεν θα αντιδρά στις υπεριώδεις ακτίνες, θα ανθίσταται στην παραποίηση με σάρωση, εκτύπωση ή αντιγραφή και το σχέδιό της θα συντίθεται από βασικά χρώματα. Μεταβλητά οπτικά στοιχεία για την επαρκή παροχή προστασίας, για τη μη αλλοίωση της φωτογραφίας, αλλά και ειδικά ολογραφήματα.

Στην εμπρόσθια όψη, θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία του κατόχου: το όνομα του κράτους και την ένδειξη δελτίο ταυτότητας, σύμβολο του iCAO για ταξιδιωτικό έγγραφο, επώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, όνομα, φύλο, ιθαγένεια με τον τριψήφιο κωδικό της χώρας μας GRC, ημ. γέννησης, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία λήξης, υπογραφή και φωτογραφία κατόχου. Στην πίσω όψη, θα αναγράφονται τα προαιρετικά στοιχεία του κατόχου: τόπος γέννησης, με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, ημ. έκδοσης, ομάδα αίματος, αριθμός δημοτολογίου και δήμος πολιτογράφησης, ΑΦΜ, και ΑΜΚΑ.

arxiki

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. ΜΑΙΡΗ

    Ο Εφραίμ ο Σύρος μας λέγει ότι "όλοι θα βαστάζουν τον αριθμό του όταν θα έλθει να απατήσει τα σύμπαντα". Η Αποκάλυψη μας λέει "ο μη έχων το ΧΑΡΑΓΜΑ, το όναμα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος αυτού". Και όπου υπάρχει διαζευτικό -ή- σημαίνει ότι η διασύνδεση του νοήματος είναι ισόκυρη.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Φίλε μην μπερδεύεσαι. Η Αποκάλυψη το λέει καθαρά, χάραγμα είναι όταν πάρουμε το τσιπ μέσω εμφύτεσης στο σώμα δηλαδή στο κούτελο ή στο χέρι. Τώρα αυτή η κάρτα δεν είναι σφράγισμα αλλά προπομπός του σφραγίσματος. Εγώ προσωπικά αν ήταν στο χέρι μου δεν θα την έπαιρνα. Αν υπάρξει αντίδραση από μέρους των πολιτών ότι αυτή η κάρτα δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και τα θρησκευτικά πιστεύω νομίζω ότι μπορούμε να ανακόψουμε την κυκλοφορία της και να την αναβάλλουμε για το μέλλον. Προσωπικά το βλέπω δύσκολο γιατί πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε νομίζω είναι στο χάραγμα που θα γίνει στο σώμα όπως είπα και παραπάνω. Δηλαδή μετά την κάρτα του πολίτη φυσικό επακόλουθο θα είναι το χάραγμα στο σώμα. Θα σκαρφιστούν αυτοί δικαιολογίες και θα μας το επιβάλλουν. Εκεί θα πρέπει να αντιδράσουμε όχι μόνο οι συνειδητοποιήμενοι χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά και εμείς που δεν θέλουμε να υποκινούμαστε και να έχουμε ενσωματωμένα τα τσιπάκια της Νέας τάξης.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ρε φιλε που το θεο φοβασαι να σε ρωτησω κατι??
    καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς'. .

    ενταξει δεν μας το εβαλαν στο χερι ή στο μετωπο αλλα , ειπε επισης
    Ερευνάτε τας γραφάς, διότι εσείς νομίζετε ότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον και εκείναι είναι αι μαρτυρούσαι περί εμού. Πλην δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, δια να έχητε ζωήν >> (Ιωάν. ε΄ 39)

    Reply
  4. Ανώνυμος

    MA TO ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΘΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΑΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑς SPYWARE ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΑΝΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ Η ΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟ
    Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    νβα τη γραψεται στα @@@@ σας;.. ξερετε ποσα χρηματα χρειαζονται και μηχανογραφηση καθως η ροη των δεδομενων απο αγορες και καθε ειδους συναλλαγες και ισχυρα μηχανηματα, ποιος θα τα πληρωσεις?? αφου δεν εχεις την υποδομη γιαιτ την επιβαλλεις?? ειχαμε χαρτια και ειχαμε γραφειοκρατια. βαλεμε υπολογιστες για να μειωσουμε την γραφειοκρατια, αλλα τιποτα. θελετε να ξερουν που εισαι? τι αγοραζεις? στις 7 "59 εβαλεσ βενζινη, στις 12"00 αγορασαες το ταδε βιββλιο, στις 13,29 εφαγεσ αυτα τα φαγητα στο εστιατοριο κλπο.. ουστ!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΑΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ Η΄ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ Η΄ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΟ;

    Reply
  8. Ανώνυμος

    επιτελους και κατι σωστο απο πλευρας πολιτειας
    μακαρι να την παρουμε το γρηγοροτερο

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Αν διαβάσατε σε ένα σημείο αναφέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η νέα αυτή "ταυτότητα" να είναι με δαπάνη του ίδιου του πολίτη. Δηλαδή εμείς θα την πληρώσουμε.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ Κ ΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ , ΟΠΩΣ ΚΡΑΤΑΝΕ 2ΠΛΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΛΕΒΟΝΤΕ Κ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Κ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΙ ΒΡΑΣΕ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ? ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΘΗΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΛΗΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΜΩΝ. ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ Κ ΤΕΡΜΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Κ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ? Κ ΑΝ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΑ …ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Κ ΜΙΣΘΟΥΣ Κ ΠΡΟΝΟΙΑ Κ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ Κ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ Κ ΑΛΛΑ? ΠΟΣΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ Κ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ? Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ, ΔΙΚΑΙΟ Κ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ? Κ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ Κ ΝΕΟΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΤΕΣ? ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΘΑ ΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Κ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ?
    ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ Κ ΔΕ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΟΠΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Κ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ Κ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Κ ΣΤΑΥΡΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΛΑΒΕΙς Κ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Κ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Κ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ? ΠΩς ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ?
    K ολα αυτα γιατι? Για να εντοπισουν τους κλεφτες των περιουσιων μας κ να τους αποτρεψουν να κλεβουν? Εμεινε τιποτα αλλο να κλεψουν? Το πολυ πολυ να πιασουν κανεναν κατηγοριας κλεφτοκοτα κ να τον δειχνουν στα καναλια για αποδιοπομπαιο τραγο. Να τους πειτε επισης οτι μας εκλεψαν τη πατριδα, μας εκλεψαν τη περιουσια, μας εκλεψαν τη συνειιδηση , μας εκλεψαν τους μισθους μας, μας εκλεψαν ακομα κ λεφτα απο τα αφεντικα μας κ δεν εχουν να μας πληρωσουν κ μας απολυουν, να μας κλεψουν κ τη ψυχη? Να ξεσηκωθουμε γιατι πλεον δεν εχουμε τιποτα να χασουμε οπως μας εκαναν τις ζωες…

    Reply
  13. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    χέστηκα για το 666 και την εκκλησία , τη γ@@μένη την κάρτα δεν θα την πάρω μόνο και μόνο επειδή έχουν βαλθεί να μου την επιβάλλουν για να με ελέγχουν καλύτερα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *