Ωριμάζει η ιδέα για διαφυγή μέσω εκλογών

Όλο και πιο δυνατές γίνονται οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου και μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την έκτη δόση, είτε αυτή δοθεί τελικά στη χώρα μας, είτε κοπεί η δανειοδότηση από την τρόικα. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες φωνές στο…..
υπουργικό συμβούλιο, από δύο – τρεις υπουργούς, που υποστήριζαν τη διέξοδο μέσω της κάλπης. Με τις τελευταίες φοροκαταιγίδες όμως, προστέθηκαν σε αυτούς και πολλοί βουλευτές, που «χτυπούν» τα καμπανάκι του κινδύνου περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ η ιδέα περί εκλογών μέχρι τον Νοέμβριο ακούγεται όλο και πιο συχνά, έστω κι αν ειδικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το αποκλείει κατηγορηματικά. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι αρνητικός, αλλά αποφεύγει να φουντώσει την εκλογολογία για να μην συγκρουστεί με τον κ. Παπανδρέου.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στον κεντρικό κομματικό μηχανισμό, καθώς τα μηνύματα από τη βάση είναι δραματικά. Έμπειρα στελέχη της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να διασωθεί το κίνημα από την επερχόμενη μεγάλη πτώση.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *