Τρινκιέρι: Παίζουμε σοφτ αλλά δεν είμαστε

«Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά», τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά την δεύτερη σερί ήττα…

της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Μέσα σε 48 ώρες είναι σαν να χάσαμε όλες τις συνδέσεις που είχαμε», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της «επίσημης αγαπημένης», ο οποίος επισήμανε πως: «Χάσαμε το σωστό τρόπο. Μας κέρδισαν σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ήταν πιο δυναμικοί και εμείς δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό. Όπως πήγε το παιχνίδι, σε κάθε λεπτό του είχαμε να δώσουμε και λιγότερο. Στο τέλος, όπως και χθες, δεχτήκαμε πολλά καλάθια στο ένας με έναν».

«Αξίζαμε να χάσουμε, από πνευματικής και σωματικής άποψης», παραδέχθηκε ο Τρινκιέρι και εξήγησε ότι: «Δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση το πρωί και ετοιμάσαμε το ματς στα χαρτιά κι όχι στο παρκέ. Ξέραμε πως θα μας κάνουν παγίδες στο λόου ποστ, αλλά ήμασταν νωχελικοί στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Δεν είχαμε ίσως την πνευματική κατάσταση για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις που θέλαμε».

«Δεν είμαστε σοφτ ομάδα, αλλά παίζουμε σοφτ», απάντησε ο κόουτς της Εθνικής σε σχετική ερώτηση. «Αλλά αν αυτό γίνει συνήθεια, θα γίνουμε soft ομάδα. Πρέπει να βρούμε κάτι μέσα μας για να αλλάξει αυτό. Δεν υπάρχει φάρμακο γι’ αυτό».

«Δεν έχω ξεκάθαρη εξήγηση», είπε ο Τρινκιέρι σε ερώτηση σχετικά με τις εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας στα δύο τελευταία ματς. «Στα τελευταία δύο ματς οι αντίπαλοί μας είχαν ποσοστό πάνω από 60% στα δίποντα. Έτσι χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα για μας».

«Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά», ήταν γη απάντηση του προπονητή της «επίσημης αγαπημένης» σε ερώτηση τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του στην συνέχεια.

«Τώρα είναι καλό που έχουμε σχεδόν τρεις μέρες για να δούμε την ομάδα μας, να εντοπίσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα», παρατήρησε ο κόουτς της Εθνικής και παραδέχθηκε ότι: «Το επίπεδο που παίξαμε απόψε δεν αρκεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Αυτή την ώρα πρέπει να δούμε το σπίτι μας. Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Το έδειξαν γιατί πριν από 48 ώρες, όχι πριν από πολλές μέρες. Είναι θέμα software κι όχι hardware».

Πηγή: pamesports.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *