ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΛΕΙΨΑΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ!

Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη και οι αντιρρήσεις του για την μεταφορά το Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας” οφείλονται εν πολλοίς σε άγνοια.

Είναι πασιφανές ότι ο Νίκος Φίλης δεν γνωρίζει τι θα πει Ιερό Λείψανο και για ποιον λόγο ο πιστός λαός προσκυνά τα λείψανα των Αγίων.

Περἰ αυτού είχε ερωτηθεί ο νεώτερος Άγιος της Εκκλησίας μας ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και είχε απαντήσει με τον θεολογικό αλλά και ποιητικό τρόπο που χαρακτήριζε πάντα τους λόγους του:

“Προσκυνούμε τα λείψανα των Αγίων γιατί αυτοί δέχτηκαν την Χάρη του Θεού μέχρι το μεδούλι! Έτσι και τα λείψανά τους έχουν αυτήν την Χάρη την οποία λαμβάνουμε κατά δύναμιν και εμείς όταν τα προσκυνούμε”.

Ο Νίκος Φίλης είναι φυσικό να μην τα γνωρίζει αυτά. Μιλάει λοιπόν για εμπόριο λειψάνων διότι του φαίνεται απίθανο να γίνονται πράξεις σήμερα στην εποχή του χρήματος που να μην έχουν χρηματικό αντίτιμο!

Όμως τον διαβεβαιώνουμε ότι ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν θα δοθεί από κανένα και σε κανένα κατά την μεταφορά του  Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας”

Ενδιαφέρουσα ήταν και η άποψή του ότι δεν έχει ανάγκη η Αγία Βαρβάρα να αποδίδονται στο Ιερό της Λείψανο τιμές αρχηγού κράτους, όπως ενδιαφέρον ήταν και το χαριτολόγημα του, ότι επί    της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ επεσκέφθησαν την Ελλάδα δύο αρχηγοί κράτους, το Άγιο Φως και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *