Προκαλεί και πάλι ο Πάγκαλος

Επιμένει στις δηλώσεις του «μαζί τα φάγαμε» και «κοπρίτες» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο ίδιος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής, ενώ υποστήριξε πως ο μέσος φορολογούμενος είναι αυτός που φέρει το βάρος πέραν του δέοντος, καθώς τα…..
υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους να διαφεύγουν.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν «με έμμεσους και περίπλοκους τρόπους» να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Αυτά πρέπει να λυθούν» τόνισε ο κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας όμως ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής «συναντάμε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής». Είπε, μάλιστα, πως ορισμένοι -όχι υπουργοί, όπως διευκρίνισε- δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα.

Σε ερώτηση για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε, αναφέροντας μάλιστα την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών» ανέφερε, τονίζοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους, είπε.

Ακόμη, ερωτηθείς εάν μετανιώνει για τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες», ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι δεν αναφερόταν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά σε εκείνους που διορίστηκαν με ρουσφέτι και δεν παράγουν έργο.

Στη συνέχεια ο κ. Πάκαλος προανήγγειλε την κατάθεση δεύτερου νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για συγχωνεύσεις οργανισμών στη Βουλή.

Ως προς τους υπαλλήλους αυτών των υπηρεσιών, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι θα ισχύσει ό,τι και στο παρελθόν, δηλαδή οι μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι υπάλληλοι είναι ορισμένου χρόνου θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.

Τέλος, ερωτηθείς εάν βλέπει το τέλος του πολιτικού του βίου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι έπειτα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και ενώ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες ούτε τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.

http://www.inews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    Κατέβα μια βόλτα από το Πέραμα, Πάγκαλε.
    Τι αντιπρόεδρος είσαι;
    Δεν εκπροσωπείς το λαό;
    Ή μήπως εκπροσωπείς τίποτε άλλο;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Κουίζ :

    Ποιός είπε :

    "Η υπόθεση των Σκοπίων είναι γελοία και οι "Μακεδόνες" πρέπει να έχουν όποιο όνομα θέλουν".

    "Ένα κομμάτι πανί είναι. Θα πούμε ότι το πήρε ο αέρας".

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αντί για γιαούρτια, πετάχτε του σκατά όπου τον βρείτε.
    Είναι χειρότερος και από αποχέτευση.

    Reply
  4. Ο ΔΗΜΙΟΣ

    ΠΑΓΚΑΛΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΕΛΟΣ.ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑΤΙΟΠΟΥ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΩΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Εχει δικαιο ο Παγκαλος αυτοι τα τρωγαν και εμεις τους βλεπαμαι αρα μαζει τα φαγαμε.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ο Παν-κακος σκατοκοιλιάς είναι λαγός, της παράνομης κυβέρνησης τού ψευδους και τού αίσχους!! Έπρεπε ήδη να εχει ανοίξει η εποχή των υπερθεμένων κονίκλων για τούς κυνιγούς!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ψοφάω για τα Δημοκρατικά σου επίθετα .

    Πες κι άλλα να ξυπνήσεις περισσότερους γιατί κοιμούνται κάποιοι ακόμη.

    Θέλω να δώ πόσο θα κάνεις το κατοστάρι όμως σαν εξεγερθούν οι Έλληνες?

    ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Δυστυχώς για τον Πάγκαλο έγιναν όλα ακριβώς όπως δεν τον βόλευαν. Ο Γιωργάκης δεν πλήρωσε τα μειονεκτήματά του και ο Πάγκαλος δεν διαχειρίστηκε καλά τα πλεονεκτήματά του. Ο Γιωργάκης δεν πλήρωσε τη βλακεία του, ενώ ο Πάγκαλος δεν διαχειρίστηκε καλά την εξυπνάδα του. Ο Γιωργάκης πάνω σε "καρότσι" τον προσπέρασε, νικώντας τον "πνευματικά" και ταυτόχρονα είναι υγιής. Τώρα ο έξυπνος Πάγκαλος χρειάζεται πραγματικό καρότσι για να τον φτάσει. Ο Πάγκαλος, ο οποίος "ξεχάστηκε" στις ταβέρνες και στο τέλος της ζωής του χρειάζεται καρότσι για να περπατήσει. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο βλέπουμε. Ο Πάγκαλος, που μέρα-νύκτα έβριζε και γελοιοποιούσε τον Γιωργάκη, σήμερα τον "γλείφει". Τον "γλείφει", γιατί είναι απόλυτα εξαρτώμενος από αυτόν. Εξαρτώμενος στα πάντα και όχι μόνον στο θέμα της πολιτικής του επιβίωσης.
    Ο Πάγκαλος υπάρχει ως άνθρωπος —στην κυριολεξία— εξαιτίας του ελέους του Γιωργάκη. Υπάρχει ως πολιτικός, αλλά και ως σύζυγος και ως πατέρας. Αν ο Γιωργάκης τον διώξει από την κυβέρνησή του, δεν θα έχει τίποτε απ’ όλ’ αυτά για τους λόγους που περιγράψαμε. Αυτό το γνωρίζει ο κουτός Γιώργος -και όλοι οι έξυπνοι, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αυτόν- και το εκμεταλλεύονται. Δεν τον διώχνει τον Πάγκαλο, αλλά τον εκβιάζει, για να παίζει έναν προβοκατόρικο ρόλο. Τον εκβιάζει, προκειμένου να συνεχίζει να βρίζει τον κόσμο, για να μην προσέχει ο κόσμος τον προδότη. Τον εκβιάζει, για ν’ αποπροσανατολίζει τον κόσμο και να μην βλέπει τον Giorgo, ο οποίος λειτουργεί ως μισθωμένος εισπράκτορας της Goldman Sachs. Τον αναγκάζει να εμφανίζεται ως κτήνος, για ν’ αποπροσανατολίζει τον κόσμο. Ο αρχιδωσίλογος κονομάει από τους τοκογλύφο

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Υπάρχουν μαραγκοί, οι οποίοι έχουν αφήσει μεγαλύτερο έργο για την υστεροφημία τους. Η Καλομοίρα έχει ήδη αφήσει πίσω της πιο μεγάλη "κληρονομιά" από τον Πάγκαλο. Ο "πολύς" Πάγκαλος δεν έχει ν’ αφήσει πίσω του τίποτε άξιο λόγου να τον θυμάται κανείς …ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Αν τον αποσύρουν από τα κανάλια, θα ξεχαστεί πριν κρυώσουν οι τηλεοπτικές συσκευές. Αν χάσει τη δημοσιότητα, θα "πεθάνει" ζωντανός ο Πάγκαλος. Στο τέλος αυτής της άεργης και στείρας ζωής θα σπρώχνει απλά τον μισό τόνο κοπράνων τής εναπομείνασας ύπαρξής του και όταν θα σταματήσει να την σπρώχνει, απλά θα έχει πεθάνει.
    Γιατί; Γιατί είναι καταραμένος. Γιατί είναι παγιδευμένος. Είναι παγιδευμένος από τις επιλογές του και τις φιλοδοξίες του. Είναι παγιδευμένος από τις "σιγουριές" του. Τόσο παγιδευμένος, που αναγκάζεται να υπηρετεί αυτόν που τον βασανίζει. Ένας καταραμένος Σίσυφος, ο οποίος καθημερινά θα τιμωρείται από την προσωπική του Νέμεση. Ποια είναι αυτή; Ο Γιωργάκης …Ο βλακογιώργος της Μαργαρίτας …Ο Σουηδός κοινωνιολόγος. Η μεγαλύτερη τιμωρία του Πάγκαλου βρίσκεται εκεί όπου θεωρητικά βρίσκεται σήμερα η ανταμοιβή του. Η μεγαλύτερη τιμωρία του είναι ο Γιωργάκης. Ο Γιωργάκης —εμμέσως— ευθύνεται για τα σφάλματα του Πάγκαλου. Για τα σφάλματα που ο Πάγκαλος "φορτώνει" στον κόσμο, γιατί "φοβάται" να τα αποδώσει εκεί όπου πρέπει.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Αμα πονάγανε τον τόπο αντί για τα φράγκα που παίρνουν κάθε μήνα και τις ατέλειες στα κινητά, να έλεγαν οτι πρώτοι εμείς θα την βγάζουμε με ένα 1000αρικο.
    Λαμόγια που θέλετε να τα ξαναπάρετε από εμάς.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Όνειρο ζωής να δω τον Χοντρομπαλλά να του δημεύουν τη περιουσία μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας. Να τον απομονώνουν σε αγροτική περιοχή και έκει να ζει για να επιβιώσει , χωρίς καμιά βοήθεια απέξω, μέ οτι μπορεί να βγάλει απ' τη γη, με τα χέρια του…
    Μπας και ο ιδρώτας της επιβιώσης, ξεβρωμίσει την άθλια και σιχαμερή του ψυχή .

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Εχω την εντυπωση πως η αντιδραση του λαου δεν θα πρεπει να γινετε στους δρομους πλεον με ξεσηκωμο για τον λογο οτι ειδη αυτοι που δινουν τις εντολες στους κυβερνοντες ξερουνε να αντιμετωπιζουν τετοιες καταστασεις (βλεπε Τυνισια, Αιγυπτο κ.α) και περιμενουν να γινει κατι τετοιο ωστε να εκτονοθει η κατασταση και να βαλουν παλι δικους τους. Οπως ειχε πει και ο κ. Τραϊανου περι ¨δυσκολου κ πονηρου¨. Εχουν ερθει σε τετοια κατασταση που τρωγονται μεταξυ τους και μια τετοια κινηση θα θελανε να γινει για να ξαναπερασουν την κολυμβήθρα του σιλωάμ. Η επανασταση του καναπε και η πιεση του οικονομικου πολεμου εχει γυρισει μπουμερανγκ. Λεγοντας ομως καναπε δεν εννοω την πληρη αδιαφορια αλλα την μεταδωση της γνωσεις απο ολους μας, μιας και η γνωση ειναι το ποιο μεγαλο οπλο που φωβουνται.
    Ειναι μια σκεψη της στιγμης που θα ηθελα να εκφρασω.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *