Όλοι γνώριζαν στη γειτονιά πως ο πατέρας-τέρας κακοποιεί την Άννυ αλλά κανείς δεν μίλησε – Σε τί κοινωνία ζούμε;

Σε τί κοινωνία ζούμε επιτέλους; Το ειδεχθές έγκλημα που συνέβη στην Ελλάδα με τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ από το Βούλγαρο πατέρα-τέρας της εκτός του ότι έχει προκαλέσει σοκ, όχι μόνο στο Πανελλήνιο αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, φέρνει στην επιφάνεια το μείζον θέμα της απάθειας, της αδιαφορίας για το διπλανό μας ακόμη και όταν πρόκειται για ένα μικρό παιδί.

Ήταν κοινό μυστικό, λέει, στη γειτονία ότι ο ναρκομανής Βούλγαρος πατέρας κακοποιούσε το παιδί του, το χτυπούσε βάναυσα, το έσπαζε στο ξύλο. Το μαρτυρούσαν οι φωνές της μικρής Άννυ που ατύχησε να έρθει στη ζωή από έναν πατέρα-τέρας και μία μάνα που προφανώς άλλα την ενδιέφεραν, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της στο facebook ή τις δηλώσεις κατά την… εξαφάνιση του 4χρονου κοριτσιού.

Όταν οι γείτονες άκουγαν τις φωνές από τον ξυλοδαρμό τί έκαναν; Όταν έβλεπαν έναν άνθρωπο λιώμα από τα ναρκωτικά να ξεσπά στο κορμί ενός μικρού παιδιού τί έπραξαν; Τίποτα. Άφησαν να συμβεί αυτό που συνέβη. Τί κοινωνία είναι αυτή; Πώς καταντήσαμε έτσι; Γι’ αυτό όλοι μας φέρουμε ευθύνες.

Τα υπόλοιπα λίγο πολύ όλοι τα ξέρουν πλέον, αν και οι λεπτομέρειες αυτού του τραγικού περιστατικού, του πιο φρικαλέου εγκλήματος του αιώνα δεν σταματούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας ανατριχίλα, αποτροπιασμό, φρίκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος Βούλγαρος τεμάχισε το παιδί του στην μπανιέρα, το έβρασε στην κατσαρόλα μαζί με πατάτες, κρεμμύδι, ρύζι και εν συνεχεία το πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας και διπλωμένο σε αλουμινόχαρτο σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Πόσο άρρωστος ήταν;

Κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι βρήκε το παιδί νεκρό και ότι προέβη σε όλες αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Και όλα αυτά, γιατί όπως λέει φοβόταν ότι αν μάθαινε η σύντροφός του και μητέρα της μικρής Αννυ ότι το παιδί είχε πεθάνει στα χέρια του, θα τον εγκατέλειπε…

Όλοι βέβαια, υποψιάζονται, γνωρίζουν πλέον ότι ο πατέρας-τέρας δεν λέει όλη την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι απλά ξύπνησε και βρήκε το παιδί νεκρό στον καναπέ, όπως ισχυρίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος στραγγάλισε την μικρή Άννυ και ενδεχομένως τη δολοφόνησε χτυπώντας την αλύπητα με μπουνιές και κλωτσιές.

Ενόψει και της επίσης ενημέρωσης για το απεχθές έγκλημα, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μόνο το 10% των όσων έχουν συμβεί βγήκαν στη δημοσιότητα. Τα όσα θα αποκαλυφθούν θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο», κάνοντας παράλληλα λόγο «για το πιο απεχθές και φρικαλέο έγκλημα του αιώνα…».

Όσον αφορά στο χρονικό του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος συνέβη όταν η μητέρα της μικρής Άννυ, στις αρχές Απριλίου έφυγε για ταξίδι στη Γερμανία και αποφάσισε να αφήσει το μικρό κορίτσι με το βιολογικό της πατέρα. Παρότι γνώριζε και το βίαιο χαρακτήρα του και ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών (γι’ αυτό άλλωστε εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο).

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η δολοφονία έγινε εκεί γύρω στο Πάσχα, στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα. Την ίδια περίοδο και μάλλον πριν τη δολοφονία φιλοξενείται εκεί ο φίλος του 27χρονου, επίσης από τη Βουλγαρία, και επονομαζόμενος Νίκι. Όταν επέστρεψε η μητέρα του παιδιού από τη Γερμανία, ο πατέρας-κτήνος την πείθει ότι το παιδί έχει εξαφανιστεί και την βάζει να πάνε μαζί στη Βουλγαρία, στους γονείς της, για να τους πει ο ίδιος τι είχε συμβεί και πως εξαφανίστηκε το παιδί και να μην το μάθουν από τα ΜΜΕ.

Στο ταξίδι εκείνο φαίνεται ότι ομολόγησε και την αποτρόπαια πράξη του στο Νίκι, το φίλο του που φιλοξενούσε κάποιες μέρες πριν στο σπίτι του στη Μιχαήλ Βόδα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το ζευγάρι, στις 21 Απριλίου πηγαίνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και δηλώνει την εξαφάνιση της μικρής Άννυ και τρεις ημέρες αργότερα πηγαίνουν στο Α.Τ. Ομονοίας και λένε ότι το παιδί χάθηκε.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται σχεδόν αμέσως, καθώς το ζευγάρι άλλα έλεγε τη μια ημέρα στην αστυνομία και άλλα την άλλη, κινώντας υποψίες. Καταλύτης, πάντως, στη λύση της υπόθεσης ήταν αφενός το αίμα που βρέθηκε στο σπίτι του 27χρονου, αφετέρου η κατάθεση του Νίκι που δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος όσων ήξερε και έδωσε στις Αρχές, με λεπτομέρειες, τα όσα ήξερε…

«Άμα βρεθεί το παιδί όλα θα είναι μια χαρά» είχε δηλώσει ο 27χρονος παιδοκτόνος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μια ημέρα μετά τη δήλωση της εξαφάνισης της Άννυ. Ο δολοφόνος της 4χρονης είχε υποστηρίξει ακόμη πως καλό θα ήταν να δοθεί αμοιβή για τον εντοπισμό της κόρης του καθώς αυτό θα βοηθούσε τις έρευνες της αστυνομίας. Ο 27χρονος παιδοκτόνος τότε είχε παρουσιαστεί ως φίλος της 25χρονης μητέρας του κοριτσιού.

Αυτά σε μία κοινωνία που κλείνει τα μάτια. Έως πότε;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *