ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΓΗΣ;

Σταδιακά αλλά σταθερά, αυξάνει το βάρος του ο πλανήτης μας; Ποια η τιμή που έχει καθιερωθεί ως βάρος της Γης; Ποια η προσθετική απόκλιση; Σε τι οφείλεται αυτή;

Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησε με έρευνά του, ο Μπεν Χάρις καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, μελετώντας τα δεδομένα που…. έχουν συλλέξει δορυφόροι καταγραφής και εντοπισμού στίγματος (GPS).

Πως βοηθούν τα δεδομένα των δορυφόρων καταγραφής και εντοπισμού; Αυτοί οι δορυφόροι αποτελούν κύριες πηγές καταγραφής των βαρυτικών δυνάμεων και βαρυτικών αλληλεπιδράσεων της Γης, μέσω των οποίων υπολογίζεται και η μάζα του πλανήτη μας.

Ποια τα νούμερα της απόκλισης; Ο Χάρις, με τα συγκεκριμένα δεδομένα και τις αναλύσεις αυτών, υπολόγισε ότι η Γη είναι 0.005%-0.008% βαρύτερη από όσο αναφέρει η επίσημη τιμή που έχει καθιερώσει η Διεθνής Αστρονομική Ενωση.

Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Ένωση, το βάρος της Γης είναι 5,972,000,000,000,000,000,000,000 κιλά.

Που εκτιμά ο ίδιος, ότι οφείλεται το γεγονός του συμπεράσματός του; Ο Χάρις εκτιμά ότι η διαφορά αυτή στο βάρος είναι συμβατή με την παρουσία ενός δακτυλίου σκοτεινής ύλης που περιβάλλει τον ισημερινό του πλανήτη μας.

Ποια τα χαρακτηριστικά του δακτυλίου; Ο δακτύλιος αυτός σύμφωνα με τον Χάρις έχει διάμετρο 70 χιλιάδες χλμ, πάχος 191 χλμ και, επηρεάζοντας τη βαρύτητα της Γης, επηρεάζει και τη μάζα της.

Στην αστρονομία και στην κοσμολογία, η σκοτεινή ύλη είναι ένας υποθετικός τύπος ύλης που συνεισφέρει κατά μεγάλο ποσοσό στη συνολική μάζα του Σύμπαντος.

Η σκοτεινή ύλη δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο άμεσης παρατήρησης από τηλεσκόπια.

Με εκτίμηση

ΜΥΘΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *