Aκονίζουν τα… μαχαιροπίρουνα

Βγαίνουν τα μαχαίρια στην ενεργειακή αγορά, με όλους τους «παίκτες» να προετοι­μάζονται για τις καθοριστι­κές μάχες, όταν η κυβέρνηση αποφα­σίσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα απο­κρατικοποιήσεων.

Ξένοι κι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι ετοιμάζονται για τη μάχη της Μεγαβατώρας, οι συνδικαλιστές έχουν δη­λώσει την πρόθεσή τους για μακρόχρο­νους αγώνες, ώστε να αποτρέψουν την παράδοση των κρατικών επιχειρήσεων σε ιδιώτες, και ο μέσος καταναλωτής παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να γνωρίζει την έκβαση της….
σύγκρουσης. Το μόνο βέβαιο γι’ αυτόν είναι πως σε κάθε περίπτωση θα κληθεί να πληρώνει ακριβότερα την κάθε κιλοβατώρα που καταναλώνει!

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους συσχετισμούς δυνάμεων, με βάση τους οποίους οι μονομάχοι θα κατέβουν στον στίβο, για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή πιθανότητα επιτυ­χίας στη διεκδίκηση των ενεργειακών επιχειρήσεων.

Σύμμαχό τους έχουν την τακτική της απαξίωσης, που προσπαθούν να πε­ράσουν διάφορα κέντρα, ούτως ώστε να αποδυναμώσουν το «μέτωπο» των αντιδράσεων και των αντιστάσεων στο ξεπούλημα. Τρανό παράδειγμα η με­θοδευμένη και συνεχής προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία της ΓΕΝΟΠ, η οποία εξ αρχής είχε δηλώσει πως δεν θα απο­δεχθεί τη μείωση του ποσοστού που κα­τέχει το δημόσιο στη ΔΕΗ, από το 51% που είναι σήμερα.

Επικοινωνιακά τρικ
Όσα κέντρα εξουσίας θέλουν να μει­ώσουν ή και να εξαλείψουν την αντίστα­ση των συνδικαλιστών της επιχείρησης άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα δι­άφορα στοιχεία, για περίεργες υποθέ­σεις, που δημιουργούσαν την εντύπω­ση ότι όσοι τάχθηκαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους είναι ιδιοτελείς και βουτηγμένοι στα σκάνδαλα.
Έτσι, η όποια αντίδραση στο ξεπού­λημα της δημόσιας περιουσίας θα είχε και τη ρετσινιά των «βρόμικων» συνδι­καλιστών.
Η ενορχηστρωμένη επίθεση, ωστό­σο, δεν έχει καταφέρει και πολλά, κα­θώς η κοινή γνώμη είναι θυμωμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και δεν περνούν πλέον επικοινωνιακά τρικ.

Έπειτα από αυτά, λοιπόν, μπαίνει σε ισχύ το επόμενο σχέδιο, ώστε να ανοί­ξει ο δρόμος για την υλοποίηση της πο­λιτικής που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας μέσω της τρόικας: τώρα πιάνουν δουλειά τα λόμπι των πολυεθνικών.

Με τον γνωστό και δοκιμασμένο σε άλλες χώρες τρόπο, οι μεγάλες δυνά­μεις του κλάδου, που θέλουν να απο­κτήσουν τα ενεργειακά πάγια της χώ­ρας μας για ένα κομμάτι ψωμί, βάζουν τους δικούς τους ανθρώπους να προε­τοιμάζουν το έδαφος, ώστε να διαμορ­φώσουν την αντίληψη πως το ξεπού­λημα των κρατικών ενεργειακών επιχειρήσεων είναι σχεδόν ανα­πόφευκτο κι ό,τι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα.

Στις αρχές της εβδομάδας πο­λύ γνωστός παράγων του εγχώριου ενεργει­ακού συστήματος, που στο παρελθόν διατηρούσε και θεσμικό ρόλο, προ­σπαθούσε να πείσει τους συνομιλητές του πως μόνο ένας ξένος επενδυτής θα σώσει τη ΔΕΗ από την καταστροφή και επιπλέον θα μπορέσει να υλοποιήσει τις μεγάλες επενδύσεις σε δίκτυα κι άλλες υποδομές που έχει ανάγκη η χώρα.

Το επιχείρημα του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν απλό και λογικοφανές στην επιφάνειά του: σήμερα η ΔΕΗ δεν μπορεί να βρει κεφάλαια για να δανει­στεί, καθώς ακολουθεί την αξιολόγηση του ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλε­σμα τα επιτόκια που της προσφέρουν να είναι τουλάχιστον απαγορευτικά.

Σε περίπτωση που πουληθεί ένα ση­μαντικό ποσοστό μετοχών της επιχείρη­σης ηλεκτρισμού σε ξένο ενεργειακό όμιλο, τότε ο τελευταίος θα μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση με τους όρους της δικής του χώρας, για παρά­δειγμα της Γερμανίας ή της Γαλλίας.

Γενικά, η παρατήρηση είναι σωστή, ωστόσο κανείς δεν εγγυάται πως ο στρατηγικός επενδυτής που θα μπει στη ΔΕΗ θα προχωρήσει και σε επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής και των δικτύων, καθώς το πρώτο που θα τον εν­διαφέρει είναι πώς η επιχείρηση θα εμ­φανίσει μεγάλα κέρδη, ώστε με τα με­ρίσματα να αποσβέσει τα κεφάλαια που διέθεσε. Τρανό παράδειγμα η τακτική που ακο­λούθησαν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ τα τελευταία χρό­νια… Το ίδιο λόμπι υπο­στηρίζει μάλιστα πως στους ξένους θα πρέπει να πουλη­θούν και τα δίκτυα μεταφοράς ενέρ­γειας καθώς κι άλλες υποδομές κρίσι­μης σημασίας, για να αποτελέσουν το κίνητρο, ώστε οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι να επιδείξουν ενδιαφέρον.

Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη θεωρία κάνουν σαν να τους τσίμπησε καρφίτσα όταν κάποιος τους αντιτείνει πως όλα αυτά τα επι­βάλλει το μνημόνιο και επιμένουν πως μόνον έτσι θα σωθεί η χώρα.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, απο­φεύγουν να απαντήσουν στο τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Πώς, δηλαδή, η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ασκήσει ενεργειακή πολιτική όταν όλα θα έχουν ξεπουληθεί και θα δουλεύουν με βάση τα συμφέροντα των γιγαντιαίων ξένων ομίλων, οι οποίοι δεν θα έχουν την πα­ραμικρή ευαισθησία για να εξυπηρετή­σουν τα εθνικά συμφέροντα…

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ετοι­μάζει την πώληση του 17% της ΔΕΗ και του 34% της ΔΕΠΑ, χωρίς να δώσει πε­ρισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο και τον χρόνο ιδιωτικοποίησης των με­γαλύτερων επιχειρήσεων στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσι­κού αερίου.
Τα σενάρια, λοιπόν, δίνουν και παίρ­νουν, με πιο πιθανά αυτά που έχει κα­ταγράψει το «Π» τις τελευταίες εβδομά­δες.

Η περίπτωση της νέας μετοχοποίησης (δηλ. διάθεση του ποσοστού μέσω του Χρηματιστηρίου) της ΔΕΗ απομακρύνε­ται, καθώς οι τρέχουσες χρηματιστηρια­κές τιμές μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες για ξεπούλημα. Αντιθέτως, ένας στρατηγικός επενδυτής θα μπο­ρούσε να δώσει επιπλέον τίμημα (premium) στην τελική προσφορά του.

Για τη ΔΕΠΑ, όπως έχουμε ξαναπεί, σημαντικό ρόλο θα παίξει η άποψη του ομίλου Λάτση, καθώς μέσω των ΕΛ.ΠΕ. ελέγχει το 35% της επιχείρησης και θε­ωρητικά έχει λόγο στην επιλογή του συνεταίρου. Πολύ περισσότερο που είναι σχεδόν βέβαιο πως και ο ίδιος ο μεγα­λοεπιχειρηματίας επιθυμεί να ενισχύσει το ποσοστό του, εφόσον συνοδεύεται και με την ανάληψη της διοίκησης.

Στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, πάντως, είναι πιο ισχυρό το ενδεχόμενο εισα­γωγής στο Χρηματιστήριο, εφόσον δια­πιστωθεί πως δεν υπάρχει τόσο ισχυρό ενδιαφέρον για στρατηγική συνεργα­σία. Ωστόσο, η επιχείρηση δεν είναι ίδια με εκείνη του 2003, όταν έγινε ανάλογη προσπάθεια και έφτασαν μέχρι την τε­λική ευθεία οι Ισπανοί της Gas Natural . Από τότε, η ΔΕΠΑ συμμετέχει σε του­λάχιστον τρία σχέδια κατασκευής αγω­γών (Τουρκία – Ελλάδα – Ιταλία, Ελλάδα – Βουλγαρία, South Stream ), ενώ σχεδι­άζει την κατασκευή και νέων υποδομών φυσικού αερίου (αποθήκη στην Καβά­λα) για την ασφάλεια τροφοδοσίας της εγχώριας αγοράς, αλλά και για εξαγω­γές σε γειτονικές χώρες.

Μέσα στο ενεργειακό πακέτο ιδιωτι­κοποιήσεων περιλαμβάνεται και η με­ταλλευτική Λάρκο, περισσότερο γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατα­ναλωτές. Στην περίπτωση αυτή, τη «μά­χη» θα δώσουν εγχώριοι όμιλοι (Μυτι­ληναίος, Βαρδινογιάννης) και ξένοι επι­χειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον εξορυκτικό τομέα και οι οποίοι εί­χαν ενδιαφερθεί και στο παρελθόν για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    Σήμανε η ώρα να γίνουμε ένα…

    Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Μέσα σε έναν πλανήτη που βιώνει τεράστιες γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, η Ελλάδα έχει βρεθεί εγκλωβισμένη, με μία κυβέρνηση που μάλλον δεν έχει συναίσθηση ούτε των ευθυνών της, αλλά ούτε και της κρισιμότητας στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθει.

    Το μεγάλο δυστύχημα, όμως, για την χώρα, δεν είναι η ανικανότητα (ή η δολιότητα κατ’ άλλους) της παρεούλας που (δια)κυβερνά την χώρα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η δύσκολη οικονομική θέση της Ελλάδας, που απειλείται έως και με γεωγραφική συρρίκνωση. Εξάλλου, τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται, ακόμη και με την μέθοδο του Μ. Αλεξάνδρου όταν συνάντησε τον Γόρδιο Δεσμό…

    Το ζητούμενο, αλλά μη ευρισκόμενο, το ποθούμενο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος και η ενότητα των πολιτών. Αυτό μας λείπει… δυστυχώς.

    Ιστορικά, είμαστε ένας λαός, ο οποίος είχε πάντα μεγάλες διαφωνίες. Ενίοτε αυτές οι διαφωνίες υπήρξαν και καταστροφικές. Όμως, αυτό το μειονέκτημά μας είναι συνάμα και όπλο δημιουργίας. Γιατί μέσα από την διαφωνία, μέσα από την διαφορετική άποψη είναι δυνατόν να γεννηθεί κάτι νέο, να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο και μοναδικά υπέροχο. Αυτή η ανησυχία του ελληνικού πνεύματος, υπήρξε άλλωστε και η γενεσιουργός δύναμη σε όλα όσα κατόρθωσε ο Ελληνισμός.

    Σήμερα, όμως, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε ένα παράξενο καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, λογικής συντριβής και πλήρους απραξίας…! Είναι γεγονός πως αυτό το «κράμα» ενέχει τεράστιους κινδύνους πρώτα για τον ίδιο τον λαό κι έπειτα για όλους τους άλλους. Διαπιστώνοντας πως ενώ έχουμε συνειδητοποιήσει την ρίζα του προβλήματος που γιγαντώνεται σε καθημερινή βάση και απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη, παρατηρώ πως δεν είμαστε σε θέση να αφήσουμε στην άκρη όλα εκείνα (τα μικρά ή τα μεγάλα) που μας χωρίζουν, προκειμένου να σταθούμε απεγκλωβισμένοι απέναντι στο κοινής διαπίστωσης πρόβλημά μας. Συνεχίζουμε να αναμασάμε ο ένας τα λάθη του άλλου, αλλά δεν βρίσκουμε τη δύναμη της ψυχής που απαιτείται για να πιαστούμε χέρι-χέρι και να σταθούμε απέναντι σε όσα μας απειλούν.

    Έντεχνα, το σύστημα διαρρέει τις «φωνές» που το διατηρούν στην εξουσία, τις «φωνές» του «διαίρει και βασίλευε». Και όλοι εμείς, «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» πιανόμαστε με τα μικρά δικά μας λάθη, αντί να πιέσουμε και να σπάσουμε το απόστημα που δηλητηριάζει την κοινωνία και τον πολιτικό βίο.

    Αδέρφια είμαστε, σε τούτη τη χώρα που ποτέ δεν δίστασε να τα βάλει με τους μεγάλους του πλανήτη. Ακόμη και όταν ήξερε ο Έλληνας πως έδινε αγώνες που τις είχε χαμένες, έπεφτε αγωνιζόμενος επειδή η ψυχή του δεν σήκωνε το να ζήσει ατιμασμένος. Μεγάλη κατάρα η διχόνοια και κόστισε πολύ αίμα σε τούτη τη γη. Διχόνοια και μικροψυχία πάνε μαζί. Αυτό μας αξίζει; Χωρίς καμιά προσπάθεια, δίχως να δώσουμε κανέναν αγώνα, γραφόμαστε στα βιβλία των υποτακτικών της άρχουσας ανίκανης τάξης…;

    Σήμερα, αυτοί οι «άρχοντες» και οι δούλοι τους, φροντίζουν να μας βομβαρδίζουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και σε κάθε ώρα της ημέρας. Χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή φοβούνται… Επειδή τρέμουν την δύναμη που έχουμε όλοι μας όταν γινόμαστε ένα…

    Ελάτε λοιπόν αδέρφια. Ας παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν. Ελάτε να κάνουμε ένα βήμα μπρος, για να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτά που μας απειλούν. Μετά, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, μαζί θα γεννήσουμε κάτι νέο, μαζί θα χτίσουμε μέσα από τα παθήματά μας, μέσα από τα λάθη μας, αλλά και μέσα από τον κοινό μας αγώνα. Κι αν θέλετε, αν έτσι το προτιμάτε, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή να μαλώσουμε και πάλι, να πιαστούμε και πάλι με τα μικρά που φαντάζουν μεγάλα. Και ξέρετε γιατί θα το κάνουμε; Θα το κάνουμε επειδή θα μπορούμε!!! Αν όμως δεν βαδίσουμε σήμερα ο ένας πλάι στον άλλο, τότε αύριο δεν θα μπορούμε να μαλώσουμε ούτε για τα μικρά και ασήμαντα, επειδή θα έχουμε χάσει τα μεγάλα, τα σπουδαία… τα ιδανικά!

    Μην αναρωτιέστε αν μπορούμε. Ρωτήστε μόνο τους εαυτούς σας αν θέλετε να σηκώσετε το ανάστημά σας απέναντι στους εργολάβους που καταστρέφουν τις ζωές μας για να μας στριμώξουν στην φυλακή τους…

    Κωνσταντίνος Μιχαήλ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    αλλο η πωληση της ΔΕΗ ως παροχέα ενεργειας και αλλο το συστημα διανομης (καλωδια, εργοστασια κλπ.) αν το συστημα διανομης παραμεινει στο κρατος τότε οι τιμές θα πέσουν. παντως ως τωρα απο την αυστριακη εταιρεια που δινει μονο επαγγελματικο ρευμα οι λογαριασμοι διμηνου ειναι 20-25 ευρω χαμηλοτεροι σε σχεση με της ΔΕΗ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΣΕΦΡΥ..

    ΑΜΑ Η ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΙΦΗΝΑ ΕΡΓΑΤΟ ΠΡΟΔΩΤΗ ΕΙΧΕ ΚΑΛΩΣ..

    ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΠΛΑΤΣΟΚ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΛΙΜΕΡΙ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΩΚΟΥΝ..

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΗ Η ΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΠΕΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ..

    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..

    ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΝΑ ΜΕ ΒΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΩ ΕΤΣΙ..

    ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ..

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ ΕΙΜΑΙ..

    ΣΜΣ..ΟΠΩΣ ΠΑΗ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΥΤΟΣ
    Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΚΥΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΕΡΕΙ,ΤΟΤΕ
    ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ
    Η ΔΕΗ.
    ΕΝΑΣ ΛΗΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Reply
  5. Ο ΔΗΜΙΟΣ

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ?ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΓΕΝΗΤΡΙΑ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΙ ΧΙ ΧΙ …..

    Reply
  6. Ανώνυμος

    TO ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ..ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ 100% Η ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΔΗΛ.Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ..ΑΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ.ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΟ 55 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ..ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ…(250 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ..ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΝ ΤΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ ΤΟ 2010!!!!) ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΙΑΛΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ Δ.Ε.Κ.Ο…ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *