Α.ΤΣΙΤΣΕΛΗΣΤΟΥ ΕΔΕΣ,ΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ

Ένα επεισόδιο από την «αντίσταση» του ΕΛΑΣ!
Κύριε Διευθυντά,
Ένα σχετικά άγνωστο αλλά δραματικό επεισόδιο από την «ένδοξη αντίσταση» του ΕΛΑΣ, όχι κατά των Γερμανών κατακτητών, αλλά κατά των Ελλήνων, που είχαν μια διαφορετική άποψη από το ΚΚΕ για το μεταπολεμικό καθεστώς της χώρας, περιγράφει στο πρόσφατο πόνημά του – Οπλαρχηγός Τσιτσέλης – ο Ναυπάκτιος Γεωπόνος Μπάμπης Κοτίνης. Είναι η σφαγή του τραυματισμένου και…..
αιχμάλωτου οπλαρχηγού του ΕΔΕΣ Αριστοτέλη Τσιτσέλη, από την Γαβαλού Τριχωνίδος από στρατιωτικά τμήματα του ΕΛΑΣ.
Το πρωί της 7 Μαΐου 1943 το μικρό τμήμα του Τσιτσέλη, μόλις έφτασε στο Θέρμο, από την Μακρυνεία και είχε καταλύσει στο Γυμνάσιο του Θέρμου. Όλως αιφνιδίως οι κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις του ΕΛΑΣ επιτίθενται στο μικρό τμήμα του Τσιτσέλη. Πρώτο θύμα της απρόκλητης επίθεσης ο 19ετής φοιτητής της Ιατρικής Σπύρος Ρισβάς.
Ο Τσιτσέλης ανθίσταται, τραυματίζεται και αιχμάλωτος δέχεται την χαριστική βολή από τον «Καπετάν Καπλάνη». Αμέσως μετά ο περιβόητος Δράκος, πρωτοπαλήκαρο του Άρη Βελουχιώτη «τράβηξε την κάμα του και βύθισε στον λαιμό του και μετά την έφερε στο στόμα του…». Ίσως γιατί ο Αριστοτέλης Τσιτσέλης, λοχίας στο Αλβανικό μέτωπο και σʼ όλη τη διάρκεια αυτού βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πυρός και τιμήθηκε με το Αριστείο Ανδρείας.
Όταν λίγο αργότερα η κόκκινη τρομοκρατία κυριάρχησε και στον χώρο της Ακαρνανίας, η λαϊκή μούσα αποζητούσε με λυρικό απελπισμό τον γενναίο της αρχηγό.

– «Πού είσαι Τσιτσέλη ατρόμητε,
Κάστρο της Μακρυνείας,
Μεσολογγίου καύχημα
και του Ζυγού καμάρι…».
Μετά τιμής
Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδας

http://blackblogofcommunism.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    σφαξτε ολους τους εαμοβουλγαρους κομουνιστες και τις οικογενειες τους!!!

    ηταν συνεργατες γερμανων ιταλων και βουλγαρων κατακτητων,σφαζαν ελληνες πατριωτες και διναν μακεδονια θρακη ηπειρο και το μουνι της μανας τους στους σλαβους συντροφους τους, προκειμενου ναρπαξουν την εξουσια.

    οι κομουνιστες δεν ειναι ανθρωποι ειναι σχιζοφρενεις θρησκοληπτοι μπολσεβικοι δολοφονοι.

    πρεπει εμεις οι ανθρωποι να τους κομματιασουμε και να πεταξουμε τα κομματια τους σε βοθρο με σκατα.
    αυτη τη φορα δεν θα μεινει ρουθουνι κομουνιστικο…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τομαρια φασιστες πατε να βγητε λαδι
    Οταν βασανιζατε τους πατριωτες
    Κανατε θεαρεστο εργο
    Συνεργατες του χιτλερ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Συμφωνώ να ξεχάσουμε το παρελθόν. Το παρόν όμως πως θα το ξεχάσουμε, αφού θα επιρεάσει το μέλλον;; Οι αριστεροί δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να καταστρέφουν κάθε τι Ελληνικό. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Κοιτάξτε πως κατάντησαν το κέντρο της Αθήνας και πολλών άλλων πόλεων της Ελλάδος με τους λαθρομετανάστες. Αυτές, τις σημερινές, προδοσίες πως θα τις ξεχάσουμε;; Μήπως λοιπόν οι αριστεροί πρέπει να αρχίσουν να αγαπάνε πρώτα την πατρίδα τους, τους συμπατριώτες τους και μετά τους ξένους έποικους;;;;;; Εμείς πολύ ευχαρίστως να βάλουμε νερό στο κρασί μας, για χάρη της πατρίδας!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Οι Αριστεροί τότε μας κάψανε, μετά ήλθαν οι αριστερίζοντες δεξιοί και μας κάψανε για πάντα!! Εμείς ξέρουμε να κάνουμε τίποτε άλλο από να τούς φέρνουμε στήν εξουσία για να μας καίνε;;;;;;; Αν δεν ξέρουμε τότε σκάστε και συνεχίζετε να σκάβετε τόν τάφο μας!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    5:03, ehis dikio, eglimata eginan ke apo tis 2 plevres. afta ehi o polemos, ala min ksehname oti tin Ethnoprodosia tin ksekinise to KKE ke to KKE mono me tin adialakti thesi tou ke tis prodotikes thesis tou. Sfagiasan ton Ellinismo arhizontas me ta Dekemvriana to 1944, ke sinehizontas me ton simoritopolemo mehri to 1949. (den ton leo ego simoritopolemo ala ta psifismata tou OHE tis epohis ekinis, dioti emfilios den itan, otan ipirhan hiliades Slavi apo tis gitonikes hores stis taksis tou "Dimokratikou Stratou Elladas". Afta ta liga gia tin istoria.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ……

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΜΗ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΌΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ .ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *