Τίνα Μπιρμπίλη:”Όχι σε περιβαλλοντικό μανδύα” για τα αυθαίρετα

Αντίθετη με τυχόν ρύθμιση που θα καλύπτει πολεοδομικά και περιβαλλοντικά τα αυθαίρετα μόνον για εισπρακτικούς λόγους, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους είχε λυθεί με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ανέφερε ότι αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών και….
πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

Η κ. Μπιρμπίλη χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, καθώς όπως υπογράμμισε, τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών.

“Η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνον που αυθαιρετεί κι εκείνον που λειτουργεί νομότυπα”, είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα για το θέμα των ημιυπαιθρίων, η υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως το ζήτημα επιλύθηκε εισάγοντας την έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, και σημείωσε πως «το θέμα της ισονομίας και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και είναι ανοιχτό».

Σε ό,τι αφορά στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, υπογράμμισε πως «η θέση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφής. Όταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση που θα γίνει σε συνάρτηση με την αγορά και την αξία της, θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Αναφερόμενη στο θέμα της Κερατέας, ενόψει και της συνάντησης που θα έχει με εκπροσώπους των κατοίκων, είπε: «Το θέμα της Κερατέας πρέπει να γίνει ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο θέμα των απορριμμάτων. Η Πολιτεία θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το θέμα των τεχνολογιών. Οι κάτοικοι πρέπει να επιλέγουν την τεχνολογία», τόνισε.
http://www.e-aftodioikisi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ,ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ.
    ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ.
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ .ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 2- 3 ΦΑΤΡΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ.
    ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ.ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ.ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ 480 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ.
    ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ..ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΠΡΩΤΟ ΣΟΚ Ο ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΗΝΕΙ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ.
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΟΤΙ ΑΝ Π.Χ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ) ΤΟ 40% ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ( ΔΗΛ.40000 ΕΥΡΩ)ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ.
    .ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.
    ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΝΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    ΑΜ ΔΕ.
    ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΩΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΒΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ.
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΤΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.
    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ 40 % ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΑ ΤΡΕΛΛΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΑΥΤΩΝ .ΣΤΙΓΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΙΕΣ.
    ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΑΚΕΛΛΛΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΗΝ ΠΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.
    ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *