Και λεφτά για τσιγάρα να έχεις, περίπτερο δεν βρίσκεις να αγοράσεις! (ΦΩΤΟ)

Ακόμα και σε πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως η Τσιμισκή κι η Εθνικής Αμύνης τα περίπτερα είναι δυσεύρετα…

Όλο και συχνότερη είναι πλέον η εικόνα περιπτέρων που έχουν κατεβάσει στόρια. Οι ιδιοκτήτες τους βάζουν λουκέτο στο ένα μετά το άλλο, μη μπορώντας να αντέξουν το οικονομικό τους βάρος.
Λίγα χρόνια νωρίτερα με αποκορύφωμα το 2010, γίναμε μάρτυρες πολλών διαμαρτυριών που είχαν ξεκινήσει οι περιπτερούχοι, που τότε φώναζαν πως ο φόρος στα τσιγάρα και τα δυσβάστακτα μέτρα που τους επιβάλλονταν τους οδηγούσαν σε έναν όχι αργό, αλλά γρήγορο…θάνατο!
Την ίδια στιγμή, όσα λίγα περίπτερα παραμένουν ανοιχτά, έχουνι μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα προϊόντα που διαθέτουν προς πώληση, με τα τσιγάρα να παραμένουν το μεγάλο τους πλήγμα. Άλλωστε, εκτός της δυσβάσταχτης φορολογίας που έχουν να αντιμετωπίσουν τα περίπτερα επιβαρύνονται σημαντικά τόσο από τα αυξημένα τέλη ενώ από φέτος θα έχουν ένα επιπλέον βάρος να σηκώσουν καθώς θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κουβουκλίου. Σύμφωνα με στοιχεία του πρόεδρου της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας Κώστα Ιακώβου ο συνολικός αριθμός περιπτέρων και ψιλικατζίδικων που έκλεισαν την τελευταία τριετία, της κρίσης είναι περίπου 1.000, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.500, ενώ προ τριετίας ο αριθμός ήταν 2.500.

thousandnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *