Προσαρμοστικότητα: το κλειδί της επιτυχίας

Είναι γεγονός πως πολλοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας επιτυχημένης καριέρας και μιας καλής επαγγελματικής πορείας…
Αυτό όμως που κρίνεται από τους πιο σπουδαίους, είναι ο παράγοντας της εύκολης και γρήγορης προσαρμογής.

Οι συνθήκες εργασίας μεταβάλλονται συνεχώς. Η οικονομική κρίση δημιουργεί ένα ασταθές εργασιακό περιβάλλον και πολλοί αλλάζουν το επάγγελμά τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο. Πόσοι όμως πετυχαίνουν μια επικερδή αλλαγή στην καριέρα τους; Σίγουρα όχι όλοι.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η δυνατότητα προσαρμογής. Όχι συμβιβασμού, αλλά απλής προσαρμογής και κατανόησης των νέων μορφών εργασίας και του εκάστοτε νέου εργασιακού περιβάλλοντος. Μια καινούρια δουλειά μπορεί να δημιουργήσει σε πολλούς ανασφάλεια για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νέου εργοδότη ή αν θα πετύχουν το καινούριο τους επαγγελματικό σχέδιο. Αυτό όμως, δεν πτοεί καθόλου αυτούς που ξέρουν να είναι ευέλικτοι και δυνατοί στις προκλήσεις. Αν δεν υπάρχει φόβος για την αλλαγή, τότε το άτομο προσαρμόζεται με τον καλύτερο τρόπο σε οτιδήποτε καινούριο του εμφανίζεται και προχωράει έχοντας στόχο μόνο τη θετική ανέλιξη.

Το πόσο γρήγορα προσαρμόζεται κανείς στις επαγγελματικές αλλαγές είναι θέμα προσωπικότητας και αποτέλεσμα θετικής σκέψης. Αν το μόνο που κάνει κανείς είναι να σκέφτεται τα λάθη του παρελθόντος και τα αίτια που οδήγησαν στην αλλαγή εργασίας, τότε το πιθανότερο είναι πως θα δυσκολευτεί πολύ μέχρι να απολαύσει στιγμές επιτυχίας στην καινούρια πορεία. Βρείτε και εσείς λοιπόν, τρόπους και λόγους προσαρμογής και όλα θα δείχνουν καλύτερα στη νέα σας δουλειά.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *