Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη είναι από τις 8 το απόγευμα το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Θα ακολουθήσει συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., κλειστοί είναι οι…
σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».
Χιλιάδες διαδηλωτές το πρωί
Υπενθυμίζεται πως χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις» και ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και από εκεί συνέρρευσαν στην πλατεία Συντάγματος.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδευτικοί, αλλά και εργαζόμενοι στον στενό δημόσιο τομέα, στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τις μονάδες παροχής υγείας. Στην πορεία προς τη Βουλή προηγήθηκαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας.
Κάλεσμα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος, που δίνει το παρών στο συλλαλητήριο.
«Καλούμε τους βουλευτές και τους βουλευτές που έχουν διατέλεσει δήμαρχοι να προχωρήσουν σε δυναμικές ενέργειες, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, διότι είναι λάθος. Είναι τραγικό λάθος απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στη δημόσια διοίκηση, αλλά κυρίως απέναντι στην αξιοπρέπειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεχωριστή πορεία προς τη Βουλή, από την Ομόνοια μέσω της οδού Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας και στη συνέχεια αποχώρησαν προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός όπου διαλύθηκαν.
Για «πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, και κάλεσε το λαό «να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του»
«Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ», ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε «τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ».
Κορυφώνονται την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις
Για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις.
Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.
Επιπλέον, οι αιρετοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.

http://www.naftemporiki.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *