ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με τη σημερινή της απόφαση η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τα ακόλουθα:

1.) Την αδυναμία της να αρθρώσει λόγο για όλα τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία. Περιορίστηκε στο θέμα της χειροτονίας νέων κληρικών με βάση νόμο που ψηφίστηκε που περιορίζει το δικαίωμα της Εκκλησίας να καθορίζει τα….
interna sacra Της.

2.) Το έτι χειρότερο ακόμη και γι’ αυτό το θέμα μίλησε ως μη όφειλε. Δεν είπε στην Πολιτεία ότι αυτό είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑ δικό της και για το οποίο δεν επιτρέπει καμία επέμβαση του Καίσαρα και ότι θα το ρυθμίσει με δικές της αποφάσεις – λαμβάνοντας έστω υπόψη την κρισιμότητα των καιρών για το τρέχον έτος – αλλά πηγαίνει να παζαρέψει με την Πολιτεία τα του οίκου Της. Παρόλα τα τεράστια εφημεριακά κενά προσφέρει την αναλογία 1/ 1 για συζήτηση αντί την αναλογία 1/5 που προτείνει η Πολιτεία.

3.) Ο συνωμοτικός ρόλος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά. Προσπάθησε και πέτυχε να κρατήσει τους τόνους όσο γίνεται πιο χαμηλά και αφού έδωσε τον καιρό στους άθεους κρατούντες να περάσουν το νομοσχέδιο του 1/5 χωρίς αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ρωτήθηκε πριν καιρό αν υπάρχει ανησυχία το μέτρο 1/5 να επηρεάσει τη χειροτονία ιερέων καθησύχαζε τους πάντες ότι δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο. Τώρα που οι κυβερνώντες πέρασαν τον νόμο μιλά για χαμηλούς τόνους για να μην οξυνθούν τα πνεύματα κατά της κυβέρνησης. Του φταίει κανείς, όταν στη συνείδηση των πιστών έχει καθιερωθεί ως “πρασινοφρούραχος” και όχι ως Αρχιεπίσκοπος;

4.) Η πρόταση της Ιεραρχίας 1/1 – αντί 1/5 που θεσμοθέτησε η Πολιτεία- αναμένεται να δώσει στην Πολιτεία τη δυνατότητα να παζαρέψει το θέμα προς όφελός της και να παρουσιάσει εαυτήν ως γενναιόδωρη επειδή θα κάνει ίσως κάποιες παραχωρήσεις. Κι αυτά ενώ 300 περίπου ιερείς συνταξιοδοτούνται φέτος και παρόλον ότι υπάρχουν ορισμένες χιλιάδες (επαναλαμβάνω χιλιάδες) εφημεριακά κενά!!!

5.) Συμπέρασμα: Αλλά είναι αναγκαία η εξαγωγή συμπεράσματος; Ποιος στρατός μπορεί ποτέ να πολεμήσει όταν ο Αρχιστράτηγος του αγώνα είναι κυριολεκτικά πεμπτοφαλαγγίτης και περιβάλλεται από επισκόπους, οι οποίοι – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – δεν έχουν τη δυνατότητα να επισημάνουν την κρισιμότητα των καιρών ή δεν έχουν το ανάστημα να αναχαιτίσουν την Αρχιεπισκοπική αυθαιρεσία;

6.) “The worst is yet to come”, όπως λένε οι Αμερικανοί! Και μάλιστα πολύ νωρίτερα από ότι φανταζόμαστε. Οχι μόνον για το θέμα της χειροτονίας των ιερέων αλλά για όλα τα θέματα που εκκρεμούν. Ο Αρχιεπίσκοπος θα βαδίσει την προσφιλή του πεπατημένη. Παρέπεμψε ήδη σε επιτροπές και υπεπιτροπές όλα τα θέματα από το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας μέχρι το μάθημα των θρησκευτικών και το ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Και όταν δοθεί στην κυβέρνηση ο χρόνος να ψηφίσει τους αντιχριστιανικούς νόμους θα συστήσει και πάλιν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Χρειάζεται, άραγε, να είναι κανείς προφήτης και για προφητέψει ότι η Εκκλησία με Αρχιστράτηγο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα προάγεται από ήττα σε ήττα;

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι τι ακριβώς ελέχθη στη συνεδρία από τους δεκάδες Μητροπολίτες που πήραν το λόγο. Αν όλοι οι Μητροπολίτες έδωσαν γην και ύδωρ θα επιβεβαιωθεί η ρήση του μακαριστού Γέροντα Επιφάνιου: “Επίσκοποι είστε της Εκκλησίας ή γαλιά που τα οδηγεί με τη βέργα του εκεί που θέλει ο Αρχιεπίσκοπος;”

Η επιστολή του απουσιάζοντος – για λόγους ασθενείας – Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, δίνει κάποιες βάσιμες ελπίδες ότι κάποιοι όρθωσαν ανάστημα απέναντι στις Αρχιεπισκοπικές μεθοδεύσεις.

Αν αυτό αληθεύει ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα κατορθώσουν να τιθασσεύσουν τη χειραγώγηση της Εκκλησίας από τον Αρχιεπίσκοπο σύμφωνα με τα άνομα σχέδια των των άθεων κυβερνώντων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

21 Comments

  1. Ανώνυμος

    ?2.54 ΜΜ

    ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΥ
    $ΥΡΙΖΟ$ΥΝΑΣΠΙΣΤΗ……………….

    ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ
    Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ.

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ=αντίΧΡΙΣΤΟΙ=$ΥΝαΣΠΙ$ΤΕ$
    ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΛΠ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ…………

    ΡΕ ΤΕΛΕΒΑΝΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ??????????/
    ΔΙΧΑΣΜΟ????????????

    1ος ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ.
    ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΔΙΝΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

    Reply
  2. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ; ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΚΡΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ.

    Reply
  3. νικνεημ

    Ρε ψευτοθεολόγε τελεβάντε,
    όταν το κράτος έκανε τη συμφωνία
    με την εκκλησία και ανέλαβε
    να πλήρώνει τους μισθούς του παπαδαριού,
    όλοι κι όλοι οι παπάδες ήταν σ όλη
    την χώρα 5000 και οι δεσποτάδες 50.

    Σήμερα οι παπάδες είναι 50.000
    και οι δεσποτάδες 500.

    Από πού ώς πού το κράτος έχει
    την υποχρέωση να πληρώνει
    αυτό το απέραντο κηφηναριό
    του εξευτελισμού
    της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ???

    Όταν οι πολίτες βλέπουν τους
    παπάδες στο δρόμο, αντι να χουφτώνει
    τα αρχίδια του, πρέπει να τους φτύνει….

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ειναι για κλαματα, οταν ανθρωποι που δεν αξιωθηκαν στη ζωη τους να προσφερουν το παραμικρο, παρα μονο καθονται και σαπιζουν μπροστα στην οθονη ενος pc, ανθρωποι που στην πραγματικη ζωη ολοι τους εχουν στο φτυσιμο γιατι ειναι αχρηστα πλασματα και κατακαθια της κοινωνιας, να θεωρουν οτι μπορουν να κρινουν τον Αρχιεπισκοπο, που αγωνιζεται και χυνει το αιμα του καθημερινα, για την σωτηρια και ευτυχια ολων. Καποια στιγμη, και αυτη η στιγμη ερχεται για ολους γιατι ο θανατος ειναι 100% εμπειρια ολων, τα εργα ολων θα φανουν, και τα στοματα θα κλεισουν. Αυτη ειναι η χαρα του αληθινου, και η κολαση του αχρηστου ψευτη…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ
    ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ
    ΓΕΛΟΙΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ
    ΞΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ
    ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Μαζεύτηκαν οι μαθητές και ο Χριστός για το Μυστικό Δείπνο και παραγγέλνουν σουβλάκια.
    Λέει ο Πέτρος:
    – Εγώ θέλω δύο απ' όλα!
    – Δύο απ' όλα, λέει ο Ιωάννης.
    – Τρεις απ' όλα, λέει ο Ιάκωβος.
    – Εγώ θέλω ένα χωρίς κρεμμύδι, λέει ο Ιούδας.
    Και γυρνάει ο Χριστός και του λέει:
    – Γιατί; Θα φιλήσεις κανέναν;

    panah televanto se ξerw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    δεν μας χεζεις ρε τελεβαντε…αλη δουλεια δεν εχεις να κανεις;;;
    ολο κατηγορεις;;;;;
    τι το παιζεις δεν καταλαβαινω..
    ψωναρα!!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Γέροντα Επιφάνιου: "Επίσκοποι είστε της Εκκλησίας ή γαλιά που τα οδηγεί με τη βέργα του εκεί που θέλει ο Αρχιεπίσκοπος;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *