Κύπρος- Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις μαύρες επετείους


ΠΟΛΑ ΤΣΩΝΗ

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι πολίτες καταδίκασαν απόψε για μία ακόμη φορά τις μαύρες επετείους.
Σε ομιλία του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΔΕΚ στο Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δομετίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι οι προτάσεις τριών αξόνων που…
κατέθεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συλλογικής διαβούλευσης στο Εθνικό Συμβούλιο προτού πάρουν τη μορφή ολοκληρωμένης πρότασης της Ελληνικής κυπριακής πλευράς.

Αναμέναμε και αναμένουμε, σημείωσε, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσουμε ότι θέματα που σχετίζονται με τις θέσεις της Ελληνικής κυπριακής πλευράς στις απευθείας διαπραγματεύσεις θα συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαιτείται αλλαγή στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο Δήμος Κυθραίας,στο οδόφραγμα της Μιας Μηλιάς. Σε ομιλία του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθραίας, Πέτρος Καρεκλάς, επισήμανε ότι μόνο με αρραγές και ενωμένο εσωτερικό μέτωπο θα διατηρήσουμε ισχυρές τις ελπίδες μας για τελική δικαίωση.
Πρόσθεσε δε ότι η επίλυση του κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και στο πλαίσιο των αρχών πού έχουν συμφωνηθεί, θα είναι προς όφελος ολόκληρου του λαού.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *