Πλειστηριασμοί για τα ακίνητα


Σε πλειστηριασμούς των ακινήτων του κ. Τόλη Βοσκόπουλου για ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει με «άμεσες ενέργειες» η αρμόδια Εφορία, όπως γνωστοποίησε χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Ετσι… άδειασε τον γνωστό τραγουδιστή, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει μεταξύ των άλλων ότι ο ουσιαστικός στόχος της δημοσιοποίησης των χρεών του ήταν η σύζυγός του, κ. Αντζελα Γκερέκου.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στη διαδικασία είσπραξης της οφειλής.
Πλειστηριασμοί για τα ακίνητα

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο κ. Βοσκόπουλος οφείλει περίπου…..

5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για τον λόγο αυτόν η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για τα χρέη το 2006 και το 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα, η ΔΟΥ έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται πως «τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή», γι’ αυτό και διετάχθη η ΕΔΕ.

Παράλληλα, το υπουργείο γνωστοποίησε ότι θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς «αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δήλωση Τόλη
Από την πλευρά του ο κ. Βοσκόπουλος με έγγραφη δήλωσή του αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ υπογραμμίζει ότι αυτό «έχει εμένα ως εμφανή στόχο, αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει».

Χαρακτηρίζει ως «ύποπτη σκοπιμότητα» την επισήμανση ότι υποβάλλει φορολογική δήλωση μαζί με τη σύζυγό του κ. Αντζελα Γκερέκου.

Μάλιστα, χωρίς να κατονομάζει, φωτογραφίζει την πρώην σύζυγό του Τζούλια Παπαδημητρίου, αφού λέει: «Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν».

Ακόμα επισημαίνει ότι:

Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια.

Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους, αλλά διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών.

Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται, αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο και δεν κυκλοφορεί.

Εχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, εν όψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι.

Εφη Καραγεώργου – Κώστας Τσαχάκης

Δύο μηνύσεις από τη ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών
Στο εδώλιο θα καθίσει ο λαϊκός τραγουδιστής για φοροδιαφυγή

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσει ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή, καθώς όπως έγινε γνωστό φέρεται να οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές έχουν υποβληθεί δύο μηνυτήριες αναφορές εναντίον του τραγουδιστή από τη ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών, έχουν ασκηθεί εναντίον του ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να εκδικαστούν δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής με κατηγορούμενο τον καλλιτέχνη.

Οι ίδιες πηγές είπαν στο «Εθνος» ότι η πρώτη υπόθεση έχει ήδη αναβληθεί μία φορά, καθώς είναι πάγια τακτική των κατηγορουμένων για φορολογικά αδικήματα να επιδιώκουν να αναβάλλονται οι δίκες τους μέχρι να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, προκειμένου στη συνέχεια να αθωώνονται στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη δικογραφία είναι πρωτοείσακτη στο δικαστήριο και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί το νέο δικαστικό έτος, μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα φορολογικά αδικήματα επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια.

Μ. ΜΠΕΝΕΑ

Η περιουσία Βοσκόπουλου, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2007
Ενα παλιό ΙΧ, καταθέσεις 2.000 €, εισόδημα 35.000 € και 9 ακίνητα

Ενα σαραβαλάκι, 2.144 ευρώ καταθέσεις, 34.995 ευρώ ετήσιο εισόδημα και 9 ακίνητα σε 3η Σεπτεμβρίου, Κορυδαλλό και Φθιώτιδα είναι τα περιουσιακά στοιχεία του λαϊκού βάρδου Τόλη Βοσκόπουλου.

Σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες της υφυπουργού κ. Αντζελας Γκερέκου, που αφορά εισοδήματα του 2007, η κατάσταση έχει ως εξής:

Ο Τόλης Βοσκόπουλος δηλώνει 3 ακίνητα στην 3η Σεπτεμβρίου που τα απέκτησε το 1975.

Επίσης, έχει δύο ακίνητα στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας 100 τ.μ. έκαστο και 4 ακίνητα στον Κορυδαλλό (Εκτορος 32) εμβαδού 38 τ.μ. έκαστο.

Η κ. Γκερέκου δηλώνει 8 ακίνητα σε Αθήνα και Κέρκυρα, τα οποία απέκτησε την περίοδο 1991-2003. Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα, η κ. Γκερέκου δηλώνει το ποσό της βουλευτικής της αποζημίωσης (32.559,80 ευρώ και 62.970,74 ευρώ), ενώ ο κ. Βοσκόπουλος 34.995,69 ευρώ τον χρόνο, κάτι λιγότερο δηλαδή από 3.000 ευρώ τον μήνα.

Η κ. Γκερέκου, σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες, έχει κατάθεση ύψους 41.512,60 ευρώ στην Alpha Bank και 59.476,40 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Βοσκόπουλος είχε την ίδια χρονιά κατάθεση 2.144,30 ευρώ στην Alpha Bank. Ακόμα δηλώνει ένα ΙΧ με έτος κτήσης το 1977, 3.600 κυβικών, το οποίο όπως αναφέρει στη χθεσινή του δήλωση «έχει εγκαταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί».

Τέλος, η υφυπουργός, στο πόθεν έσχες του 2007 είχε 4 ΙΧ, από 1.600 μέχρι 3.200 κυβικά, και ακόμα διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 13.831 μετοχές με αξία κτήσης 209.076,80 ευρώ.

www.ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *