Νεκρός και με ντοκουμέντα πλέον ο Μπιν Λάντεν της Ρωσίας – Φωτογραφία αποδεικνύει τον θάνατο τού υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου Τσετσένου τρομοκράτη Ντόκου Ουμάροβ (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία με την οποία τεκμηριώνεται ο θάνατος ενός από τους πλέον επικίνδυνους τρομοκράτες του πλανήτηκαι ο χαρακτηρισμένος ως ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, δημοσιοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ramzan Kadyrov.

Πρόκειται για τον γενειοφόρο πολέμαρχο Doku Umarov, που καταζητείτο για τρομοκρατικά εγκλήματα, απαγωγές, ανθρωποκτονίες ακόμη και εσχάτη προδοσία.

Ο Umarov είχε χαρακτηριστεί ως ο Μπιν Λάντεν των Ρώσων, καθώς ευθυνόταν για μια σειρά από πολύνεκρες επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ανατίναξης τρένου το 2009 μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης που άφησε πίσω της 26 νεκρούς καθώς και μια επίθεση σε ένα φράγμα της Σιβηρίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 75.

Έχει επίσης συνδεθεί με τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν το 2010 στο μετρό της Μόσχας, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωπο αλλά και το χτύπημα σε ένα από τα κύρια αεροδρόμια της πόλης Domodedovo, το 2011, και το οποίο είχε 36 ακόμη θύματα.

Τον Απρίλιο του 2014 Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει πως ο Umarov ήταν νεκρός, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω στοιχεία, ούτε όσον αφορά τις συνθήκες του θανάτου του ούτε και κάποιο οπτικό υλικό που να τον αποδεικνύει.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές γιατί ο επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ramzan Kadyrov επιλέγει να δώσει τώρα στη δημοσιότητα φωτογραφικό ντοκουμέντο που δείχνει τον Umarov νεκρό, ιδιαίτερα τώρα που η Ρωσία βρίσκεται στο “επίκεντρο” του ενδιαφέροντος των εμπειρογνωμώνων που θα ερευνήσουν τις συνθήκες κατάρριψης του Μαλαισιανού Boeing.

Όμως, ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας ακόμη και σήμερα δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς, πού και πότε σκοτώθηκε ο Doku Umarov, ωστόσο είπε:

“Eίχα πει σε προ καιρού ότι ο Doku Umarov είχε σκοτωθεί σε μια ειδική αποστολή. Αλλά τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αμφιβάλλουν για την πληροφορία. Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν το πτώμα. Εμείς εκείνη την εποχή είχε ακλόνητες αποδείξεις ότι είχε σκοτωθεί”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *